Rungtynės, sekmadienį, kovo 17 dieną, vykusios Grozno stadione „Achmat arena“, baigėsi lygiosiomis 0:0. Tačiau likus keturioms minutėms iki pagrindinio mačo laiko pabaigos, iš aikštės buvo pašalintas „Terek“ saugas Rizvanas Ucijevas, užsidirbęs antrąją geltonąją kortelę.

Tik pašalinus grozniečių komandos kapitoną iš aikštės, per stadiono garsiakalbius nuaidėjo frazė: „Parsidavęs teisėjau, ožy tu!“.

Kiek vėliau R. Kadyrovas patvirtino, kad šiuos žodžius ištarė būtent jis, rašo newsru.com.

„Rusijos futbolo sąjungos (RFS) sprendimas dėl šio incidento mums bus įstatymas. Kad ir koks griežtas jis bebūtų, mes esame pasirengę jį priimti. Tačiau savo žodžių neišsižadėsiu“, - R. Kadyrovo pranešimą spaudai citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Čečėnijos lyderis pažymėjo, kad jo žodžius reikėtų vertinti kaip futbolo sirgaliaus, o ne politiko, emocijas.

„Rungtynes stebėjau kaip sirgalius. Aš mėgstu savo komandą „Terek“. Stebiu beveik visas grozniečių rungtynes, žaidžiamas namie, o kai nepavyksta – žiūriu jas per televizorių. Jeigu pastebėjote, aš niekada nenusėdžiu. Stebiu žaidimą stovėdamas. Tai pagarbos duoklė komandai ir jos žaidėjams. Stadione aš pirmiausia būnu sirgalius, o ne politikas“, - aiškino R. Kadyrovas.

Jeigu šį incidentą pradės tirti RFS kontroliavimo ir drausmės komitetas, tai Grozno futbolo klubui gali būti pritaikytas 101-asis Drausmės reglamento straipsnis: „Priimančios pusės nesugebėjimas užtikrinti viešosios tvarkos ir saugumo stadione dėl žiūrovų sukelto viešosios tvarkos pažeidimo, netvarkos ar grėsmės stadione esantiems asmenims“.

Už tokius prasižengimus futbolo klubui gali būti skirta bauda, o esant rimtoms pasekmėms, jis gali būti priverstas nuo vienerių iki penkerių rungtynių žaisti be žiūrovų ar neutraliam stadione.

Tai ne pirmas kartas, kai Grozno stadione kyla konfliktinė situacija. 2011 metų lapkritį buvo sumuštas „Krasnodar“ puolėjas Spartakas Gognijevas, tačiau rimtų sankcijų klubas „Terek“ išvengė.