Paslaptingasis kino kūrėjas interviu britų laikraščiui „The Guardian“ sakė, kad nors dar nenusprendė, kaip vertina nekilnojamojo turto magnato nuveiktus darbus prezidento poste, jo iškilimas esą gali padėti pamatus svarbioms reformoms.

„Jis gali įeiti į istoriją kaip vienas iš iškiliausių visų laikų prezidentų, nes jis taip keičia nusistovėjusią tvarką. Niekas negali protingai pasipriešinti šiam vyrukui“, - sakė keturis kartus „Oskarams“ nominuotas režisierius.

Tviteryje išreiškęs pritarimą D. Lyncho mintims, D. Trumpas Pietų Karolinoje vykusiame savo rėmėjų mitinge pašmaikštavo: „Jo karjerai Holivude - galas“.

„Dabar atrodo, kad jis mano, jog Trumpas vis dėlto buvo teisingas pasirinkimas“, - aidint ovacijoms pareiškė JAV vadovas.

D. Lynchas, laikomas vienu iš geriausių savo kartos JAV režisierių, britų leidiniui sakė negalintis prisiminti, už ką balsavo 2016-ųjų prezidento rinkimuose.

Tačiau kino kūrėjas pripažino palaikęs Bernie'į Sandersą, kuris dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose Demokratų partijos viduje rungėsi su Hillary Clinton.

„Mūsų lyderiai negali šalies vesti į priekį, negali nieko nuveikti. Jie - lyg vaikai. D. Trumpas visa tai parodė“, - kalbėjo D. Lynchas.

D. Lyncho filmografijoje - tokie filmai kaip „Trintukas“ (Eraserhead), „Mėlynas aksomas“ (Blue Velvet), „Malholando kelias“ (Mulholland Dr.) ir kultinis televizijos serialas „Tvin Pyksas“ (Twin Peaks).