Leidinio šaltiniai tvirtina, kad iškilmės įvyko 2013 m. vasarį, informuoja rbc.ru.

Greitai po vestuvių K. Šamalovas susitarė dėl didelės dalies „Sibur“ akcijų pirkimo iš verslininko Genadijaus Timčenkos, į sankcijų sąrašą įtraukto milijardieriaus iš V. Putinui artimo rato.

Naujienų agentūra „Reuters“ rašo, kad K. Tichonovos ir „Sibur“ akcininko K. Šamalovo sutuoktuvių šventimas įvyko 2013 m. vasarį netoli Sankt Peterburgo, slidinėjimo kurorte „Igora“, kurio vienas iš savininkų – Jurijaus Kovalčiuko šeima. Apie tai „Reuters“ pranešė penki žmonės, dalyvavę ceremonijoje.

„Reuters“ pašnekovo teigimu, nuotaka vilkėjo perlais siuvinėtą suknelę, jaunikis – tamsų kostiumą. Po vestuvių jaunavedžiai važinėjosi trikinke, pranešė agentūrai ceremoniją prižiūrėjęs darbuotojas.

Agentūros duomenimis, ceremonija vyko slaptai.

„Už kiekvieno kampo stovėjo apsaugininkai, niekam neleido patekti į ceremoniją, – teigė šaltinis „Reuters“. – Tačiau mes žinojome, kad Kirillas ir Katerina, V. Putinė duktė, tuokiasi.“

Agentūros duomenimis, ceremonijoje dalyvavo 100 žmonių.

„Reuters“ nurodo, kad prieš įeinant į pastatą, kur vyko šventimas, iš svečių paėmė mobiliuosius telefonus. Ceremonijos organizatoriai, agentūros pašnekovo teigimu, nenorėjo, kad nuotraukos patektų į socialinius tinklalapius. Svečiams buvo įteikti balti šalikai, ant kurių raudonais siūlais buvo išsiuvinėtos K ir K raidės.

Katerina Tichonova

„Reuters“ nurodo – kai vestuvėse dalyvavusiam fotografui parodė Katerinos Tichonovos nuotrauką, jis atpažino nuotaką.

Straipsnyje „Draugiškas kapitalizmas: žmogus vedė Putino dukterį ir praturtėjo“ „Reuters“ pasakoja, kad K. Šamalovas kilęs iš turtingos šeimos.

Jo tėvas Nikolajus Šamalovas kartą netgi buvo patekęs į „Forbes“ sąrašą: 2011 m. žurnalas įvertino jo kapitalą 500 mln. dolerių (tada verslininkas užėmė 198 vietą).

Nuo tada jis daugiau nė karto nebuvo patekęs į 200 turtingiausių Rusijos verslininkų sąrašą. Šiuo metu vyresniajam Šamalovui priklauso 10,2 proc. akcijų banke „Rossija“, 12,55 proc. akcijų „Rusijos cemento kompanijoje“, 31,2 proc. anglies kompanijoje „Rover“, 40 proc. aviacijos verslo terminale „Pulkovo-3“.

Sankt Peterburgo Teisės fakultetą baigęs K. Šamalovas būdamas 26 m. užėmė kompanijos „Sibur“ viceprezidento administraciniam palaikymui postą.

Kirillas Šamalovas

Iki tol jis spėjo neilgai padirbėti įmonėse „Rosoboroneksport“, „Gazprom“ ir „Gazprombank“, o paskui trejus metus dirbo Vyriausybės Ekonomikos ir finansų komitete specialistu.

2014 m. rugsėjį „Sibur“ paskelbė, kad 17 proc. akcijų valdytoju tapo įmonė „Jauza 12“, o K. Šamalovas yra vienintelis šios įmonės savininkas. Paketo pardavėjas buvo Genadijus Timčenka.

Taigi Šamilovas jaunesnysis konsolidavo 21,3 proc. akcijų, o pagrindiniam akcininkui Leonidui Michelsonui liko 50,2 proc., G. Timčenkai – tik 15,3 proc.

DELFI primena, kad Rusijos prezidentas V. Putinas ketvirtadienį per metinę spaudos konferenciją išsisuko nuo tiesaus atsakymo į klausimą, ar K. Tichonova, vadovaujanti vienam iš Maskvos valstybinio universiteto projektų, yra jo duktė, apie ką pastaruoju metu rašo Rusijos ir Vakarų žiniasklaida, praneša „Interfax“.

V. Putinas papasakojo, kad jo vaikai įgijo išsilavinimą Rusijoje ir niekada negyveno užsienyje. Dukterys nesusijusios nei su verslu, nei su politika, jos „niekur nelenda“, pabrėžė prezidentas.

Anot V. Putino, jos „toliau mokosi ir dirba“.

„Aš jomis didžiuojuosi“, – pareiškė Rusijos vadovas ir pridūrė, kad jo dukterys kalba trimis užsienio kalbomis.

Paprašytas suteikti informacijos apie dukterų tapatybę, V. Putinas atsakė: „Aš niekada to nedariau ir neketinu daryti, taip pat ir dėl saugumo“. „Jos tiesiog gyvena savo gyvenimą“, – pridūrė Rusijos prezidentas.