TRKK operacijų vadovas Dominikas Stillhartas paragino abiejų šalių kariuomenes nedelsiant susitarti dėl konkrečių evakuacijos maršrutų ir laiko, kad nuo karo bėgantys žmonės galėtų saugiai palikti šalį.

„Kol kas, deja, matėme tik principinius susitarimus. Tačiau jie iškart žlugdavo, nes jiems stigo konkretumo“, – sakė D. Stillhartas BBC radijui.

„Jiems reikia... susitarti dėl laiko, kelių, dėl to, ar žmonės gali išvykti, ar gali būti atvežamos prekės“, – pridūrė jis.

„Įsivaizduokite, turime komandą pačiame Mariupolyje. Jie vakar (sekmadienį) buvo pasirengę, nors nebuvo visiškai aišku, kas konkrečiai sutarta“, – kalbėjo TRKK atstovas.

„Atvykę į pirmą kontrolės punktą jie suprato, kad kelias, kuriuo jie buvo nukreipti, iš tiesų yra užminuotas“, – sakė D. Stillhartas.

Sekmadienį antrą dieną iš eilės žlugo pastangos sudaryti sąlygas evakuotis tūkstančiams gyventojų iš apsiausto Mariupolio, kur tęsiasi įnirtingi susirėmimai. Abi pusės kaltina viena kitą paliaubų pažeidimais.

Maskva pirmadienį paskelbė atversianti humanitarinius koridorius evakuoti civiliams iš apsiaustų miestų į Rusijos arba Baltarusijos teritoriją.

Ukrainos vyriausybė atmetė Maskvos siūlomus gyventojų evakuacijos koridorius į Baltarusiją ir Rusiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją