„Užuot pašalinus Taivaną iš diskusijų dėl klausimų, reikalaujančių pasaulinio bendradarbiavimo, kviečiame JT laikytis savo principo, nurodančio, jog niekas neturėtų likti nuošalyje, ir leisti Taivanui dalyvauti JT sistemoje. Geras pirmasis žingsnis būtų leidimas Taivano piliečiams ir žurnalistams dalyvauti ar aprašyti aktualius posėdžius“, – teigiama išplatintame pranešime.

„Leidimas Taivanui dalyvauti JT sistemoje prisidėtų prie pasaulio pastangų sprendžiant globalias problemas. Be to, tai pademonstruotų JT pasiryžimą kritiniu pasauliui metu susivienyti dėl pasaulinės taikos“, – pažymi ministras.

Pasak jo, toks JT žingsnis būtų ypač svarbus šiuo laikotarpiu – kai nedemokratiniai Rusijos ir Kinijos režimai vis agresyviau elgiasi tarptautinėje sistemoje.

Kinija laiko Taivaną savo dalimi ir grasina vieną dieną salą prisijungti jėga. 1971 Taivaną Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje pakeitė Kinijos Liaudies Respublika. Nuo šio momento sumažėjo ir valstybių, kurios pripažintų Taivano, kaip valstybės, statusą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją