Maskva pastarąjį terminą naudoja nuo pat visapusiškos invazijos pradžios ir yra priėmusi įstatymą, pagal kurį kriminalizavo, jos pačios tvirtinimu, tariamai „klaidinančios“ terminologijos apie vadinamąją „operaciją“ Ukrainoje naudojimą. Tačiau ketvirtadienį spaudos konferencijoje pats V. Putinas panaudojo žodį karas ir tvirtino turįs vilčių, kad jis greitai pasibaigs.

„Nuo vasario 24 d. Jungtinės Valstijos ir visas pasaulis žino, kad Putino „specialioji karinė operacija“ yra neišprovokuotas ir nepateisinamas karas prieš Ukrainą. Praėjus 300 dienų, Putinas pagaliau pavadino karą jo tikruoju vardu“, – sakė JAV Valstybės departamento atstovas.

„Kitame realybės pripažinimo žingsnyje raginame jį nutraukti šį karą ir išvesti savo pajėgas iš Ukrainos“, – pridūrė atstovas. Jis pabrėžė, kad nepaisant V. Putino naudojamos terminologijos, „Rusijos agresija prieš suverenią kaimynę lėmė žmonių mirtis, sugriovimus ir priverstinius gyventojų perkėlimus“.

„Neabejojame, kad Ukrainos žmonių neguodžia tai, kad Putinas tik konstatavo akivaizdų faktą, paguodos veikiausiai nepajus ir dešimtys tūkstančių Rusijos šeimų, kurių artimieji žuvo kaudamiesi Putino kare“, – tvirtino departamentas.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos teismas skyrė karą prieš Ukrainą kritikavusiam opozicijos politikui Iljai Jašinui aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę. Jis „Youtube“ paskelbtame įraše kalbėjo apie „civilių žudymą“ Kyjivo priemiestyje Bučoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją