„Norėčiau pasveikinti Vladimirą Putiną su triuškinama pergale šiandien prasidėjusiuose rinkimuose“, – socialiniame tinkle X parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas. „Jokios opozicijos. Jokios laisvės. Jokio pasirinkimo“, – pridūrė jis.

V. Putinas įsitikinęs, kad laimės dar vieną kadenciją ir geležiniuose gniaužtuose laikys Rusiją dar šešerius metus. Balsavimas vyksta nuo penktadienio iki sekmadienio, Kremliui negailestingai sutriuškinus bet kokią opoziciją šalies viduje, o Vakarams siekiant nubausti Maskvą už įsiveržimą į Ukrainą.

V. Putino valdymas po šio balsavimo bus ilgesnis nei sovietų tirono Josifo Stalino ir ilgiausias Rusijoje nuo Jekaterinos II laikų.

Charles‘is Michelis

Praėjusį mėnesį kalėjime mirusio Kremliaus oponento Aleksejaus Navalno komanda patarė, kaip Rusijos prezidento „rinkimų“ dieną protestuoti prieš V. Putiną.

Sekmadienio vidurdienį, paskutinę trijų dienų balsavimo dieną, prezidento V. Putino oponentai turėtų susirinkti prie balsavimo apylinkių ir taip viešai parodyti savo nepritarimą Kremliaus lyderiui, ketvirtadienį pareiškė opozicijos aktyvistas Leonidas Volkovas, buvęs A. Navalno štabo viršininkas.

Rusija turi vienuolika laiko juostų, todėl protestai per dieną pasikartotų kas valandą įvairiose šalies vietose.

Vienas artimiausių A. Navalno bendražygių sakė, kad biuleteniuose reikėtų varnele pažymėti bent dvi pavardes, o dar geriau – visus keturis kandidatus. Taip balsavimo biuletenis taptų negaliojantis.

Neįmanoma tikėtis, kad rinkimai pakeis valdžią Rusijoje, nes rezultatais manipuliuojama, sakė L. Volkovas, tačiau galima daug nuveikti, kad valdžios aparatui būtų daromas spaudimas.

Be V. Putino, yra dar trys kandidatai, Dūmos deputatai, tiesiogiai remiantys dabartinį prezidentą. Jie, kaip ir V. Putinas, visi yra „niekšai“, sakė L. Volkovas.

Iš Rusijos pabėgęs ir Lietuvoje gyvenantis L. Volkovas šią savaitę buvo užpultas Vilniuje prie savo namų ir sudaužytas plaktuku, jam lūžo ranka.

Danilovas: Ukraina atidžiai stebės, kurios šalys pripažins „rinkimus“ Rusijoje

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas pareiškė, kad Ukraina atidžiai stebės, kurios šalys pripažins prezidento „rinkimus“ Rusijoje, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Bus sunkūs du trys mėnesiai, nes Rusijos Federacija dabar baigs vadinamąjį rinkimų procesą... Šalys, žinoma, pripažins rinkimus Rusijoje, o tai yra absoliuti gėda šiuolaikiniame pasaulyje. Mes labai atidžiai stebėsime, kurios šalys pripažins balsavimo rezultatus, kurios šalys sveikins Putiną su pergale šiuose vadinamuosiuose rinkimuose. Situacija bus gana įdomi“, – pažymėjo O. Danilovas.

Jis priminė, jog kai buvo išrinktas „vienas iš Putino kaimynų“, jokia šalis to nepripažino ir nepripažįsta iki šiol.

NSGT sekretorius pabrėžė, kad Ukraina nepripažins rinkimų Rusijoje. „Atkreipiu dėmesį į tai, kaip elgsis civilizuotu laikomas pasaulis. Kaip jis mano, ar reikia sveikinti žmogų (ir patvirtinti jo legitimumą), kuris žudo mūsų vaikus, kasdien griauna mūsų infrastruktūrą, kasdien žudo mūsų civilius gyventojus. Vienas dalykas įdomus: ar kas nors pasveikins šiuolaikinį Hitlerį, ar ir toliau dėsis, kad jam galima spausti ranką ir turėti reikalų su juo“, – pridūrė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)