Straipsnio autoriai pabrėžia, kad pirmaisiais karo Ukrainoje mėnesiais Kremlius vadovavosi iškreiptu įsitikinimu, jog ta „specialioji karinė operacija“ bus baigta per kelias savaites, o Rusijos karius Ukrainos žmonės sutiks kaip išvaduotojus.

„Tik tas agresyvus karas, Putino pradėtas 2022 metais, jau nebėra tas, koks vyksta dabar“, – pabrėžiama straipsnyje.

Naujų aplinkybių fone Vakarams kylantis svarbiausias iššūkis stebėtinai primena tą, kuris Jungtinėms Valstijoms teko Vakarų Vokietijoje (ypač Vakarų Berlyne) pirmaisiais Šaltojo karo metais.

Vakarai turi įrodyti, kad Ukraina – šalis, kur investuotojai pasirengę dėti savo pinigus: iki karo pabaigos apsaugota, konkrečiai „Patriot“ raketų sistemų. Tai taip pat turi būti šalis, kurios didžioji šiuo metu užsienyje gyvenančių piliečių yra pasirengusi grįžti į tėvynę. Ir paskutinis dalykas: net jeigu karas ir tęsis, derybos dėl Ukrainos narystės Europos Sąjungoje privalo prasidėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)