Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas iš A. Lukašenkos ir V. Putino susitikimo.

„Pavargęs prezidentas, kur jūs žiūrite?“ – sakė A. Lukašenka, sveikindamasis su V. Putinu ir kreipdamasis į jo aplinką.

Kremliaus vadovas atsakė, kad viskas „normalu, atlyginimą reikia atidirbti“.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Heraščenka, tviteryje komentuodamas šį vaizdo įrašą, pastebėjo, kad „visi puikiai prisimename, jog, jei kas nors Rusijoje pavargo, jis turi išvykti“.

Jo komentaras yra aliuzija į garsiąją buvusio Rusijos prezidento Boriso Jelcino frazę, pasakytą kreipimesi dėl išankstinio atsistatydinimo.

B. Jelcinas tada sakė: „Aš pavargau, aš išeinu.“

A. Lukašenka trečiadienį atvyko į Maskvą derybų su Rusijos prezidentu V. Putinu.

Kaip pranešė Kremlius, abu lyderiai turėjo aptarti pažangą kuriant Rusijos ir Baltarusijos sąjunginę valstybę.

Ketvirtadienį, antrąją vizito Rusijos sostinėje dieną, kaip skelbė Kremlius, A. Lukašenka ir V. Putinas planavo aptarti „dabartinių dvišalių ir tarptautinių klausimų“.

Tarp dvišalių klausimų buvo ir taktinių branduolinių ginklų dislokavimas Baltarusijos teritorijoje prie pat Lenkijos sienos, kaip savaitgalį paskelbė V. Putinas. Rusijos ir Baltarusijos lyderiai greičiausiai aptarė ir karą Ukrainoje bei reakciją į Suomijos narystę NATO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)