Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas patvirtino planuojamą pokalbį telefonu tarp J. Bideno ir V. Putino. Baltųjų rūmų duomenimis, pokalbis numatytas ketvirtadienio vakarą 22.30 val. Lietuvos laiku.

Pokalbis vyks Rusijos pageidavimu, sakė JAV atstovas. Abi pusės esą labai suinteresuotos tiesioginiais pokalbiais, kad dėl rusų pajėgų telkimo netoli Ukrainos sienos būtų išvengta eskalacijos.

Pasak JAV atstovo, B. Bidenas per pokalbį telefonu sieks diplomatinio sprendimo, tačiau kartu pabrėš pasirengimą imtis baudžiamųjų priemonių. „Mes suderinome veiksmus su savo sąjungininkais, kad paskelbtume griežtas sankcijas Rusijos ekonomikai ir finansų sistemai – daug platesnes nei tos, kurios buvo įgyvendintos 2014-aisiais“, - kalbėjo atstovas. Tada Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Vakarai būgštauja, kad Rusija, telkdama pajėgas, ruošiasi pulti Ukrainą. Vyriausybė Maskvoje tai neigia, atmeta kritiką dėl dalinių telkimo ir savo ruožtu kaltina Kijevą ir NATO „provokacijomis“.

J. Bidenas ir V. Putinas birželį susitiko Ženevoje, o pastarąją kartą gruodžio 7 dieną surengė virtualų susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją