Apie tai pranešta praėjus dviem dienoms po to, kai pasklido žinia apie galimą Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino žūtį.

Remiantis Kremliaus internetinėje svetainėje paskelbtu dekretu, naujoji priemonė, kurios tikslas yra „suformuoti dvasinius ir moralinius Rusijos Federacijos gynimo pamatus“, bus taikoma savanorių organizacijoms. Rusijoje šis terminas įprastai naudojamas apibūdinti samdinių grupes.

Negana to, esą nebus aplenktos ir grupės, kurios „prisideda vykdant užduotis, pavestas ginkluotosioms pajėgoms“ ir teritorinės gynybos daliniams. Dekrete tvirtinama, kad kovotojai privalės prisiekti „ištikimybę Rusijos Federacijai... griežtai vykdyti savo vadų ir viršininkų nurodymus ir sąžiningai vykdyti savo įsipareigojimus“.

V. Putinas šį dokumentą pasirašė praėjus dviem mėnesiams po to, kai J. Prigožinas ir jo vadovaujami samdiniai surengė maištą prieš Rusijos karinę vadovybę.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, penktadienį paklaustas apie „Wagner“ ateitį, pareiškė, kad „teisiškai privati karinė grupė „Wagner“ neegzistuoja“.

Rusijoje samdinių grupių veikla techniškai draudžiama.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)