Toliau kaltindamas „Vakarų karinę ir informacinę mašiną“, aiškindamas, kad Rusija kaunasi „už nepriklausomybę“ V. Putinas pareikalavo vienybės.

„Reikia atmesti viską, kas mus silpnina“, - tikino V. Putinas.

J. Prigožino maištą jis pavadino „smūgiu ir išdavyste“, o tie, kas „stojo į maištininkų pusę - atsakys prieš tautą ir įstatymą“.

Akivaizdžiai skaitydamas tekstą ir neįprastai įsitempęs V. Putinas kreipėsi į kariškius bei netiesiogiai - į „Vagner" samdinius, kuriuos J. Prigožinas įtraukė „į ginkluotą maištą".

J. Prigožino maištą jis palygino su 1917-ųjų perversmu ir pažadėjo, kad neleis pakartoti tokių įvykių ir „apgins Rusiją nuo bet kokių avantiūristų bei išdavikų“.
„Tai, su kuo susidūrėme yra vidinė išdavystė. Būtent išdavystė, prie kurios privedė nepamatuotos ambicijos ir asmeniniai interesai“, - apie J. Prigožiną kalbėjo V. Putinas, pabrėžęs, jog jis išdavė ir pačius „Vagner“ samdinius.

V. Putinas taip pat pakartojo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos ir kitos tarnybos sulaukė įsakymų, o Maskvos ir Rostovo srityse bei kituose regionuose įvedama antiteroristinė operacija.

„Tas, kas organizavo ginkluotą maištą, pakėlė ginklus prieš kovos draugus, atsakys prieš Rusiją“, - grasino Kremliaus režimo lyderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)