„Esu tikras, kad Rusijos laukia gera ateitis“, – penktadienį per televiziją parodytame susitikime su verslo asociacijos „Delovaja Rossija“ atstovais tvirtino V. Putinas. Kremliaus šeimininkas akcentavo, kad vis dar esama neįveiktų ekonominių problemų, tačiau tiekimo grandinės esą pamažu grįžta į vėžes. „Tai nuostabu“, – pareiškė V. Putinas.

Praėjusiais metais Rusijos ekonomika patyrė nuosmukį, šaliai dėl savo visapusiškos invazijos į Ukrainą susilaukus griežtų sankcijų ir prasidėjus Vakarų bendrovių egzodui iš jos rinkos. Nepaisant to, V. Putinas argumentavo, kad Vakarų kompanijų pasitraukimas iš Rusijos netapo pralaimėjimu, atsiradus erdvės vietos gamintojams.

Prasidėjus invazijai į Ukrainą, Rusijos vyriausybė suformavo specialią komisiją, kuriai buvo pavesta reguliuoti užsienio investuotojams priklausančio turto pardavimo procesus. Nuo tada Rusijoje jau sudaryta nemažai sandorių, pagal kuriuos Vakarų kompanijos pardavė savo turtą šalyje už sumažintą kainą. V. Putinas penktadienį aiškino nenorintis, kad iš Rusijos rinkos pasitraukusios bendrovės būtų „apdovanotos kapitalu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)