Agentūra nurodė, kad nuo 2021 m. rugpjūčio šalyje gerokai sumažėjo testavimo ir skiepijimo nuo COVID-19 apimtys. Dėl ten patiriamų iššūkių PSO teigė bendradarbiaujanti su partneriais mažiausiai 16-oje šalies provincijų, siekiant išplėsti testavimą ir skiepijimą.

PSO, be kita ko, yra nustačiusi tikslą Afganistane paskiepyti mažiausiai 20 proc. gyventojų.

Trečiadienį PSO paskelbė, kad išsiuntė į dvi Kabulo ligonines ir organizacijos provincijos padalinį medicinines siuntas, galinčias patenkinti maždaug 50 tūkst. žmonių poreikius. Anot PSO, organizacija nuo rugpjūčio jau išsiuntė į 360 Afganistano medicinos įstaigų gyvybes gelbstinčių vaistų ir įrangos, kurios pakanka 3,9 mln. žmonių poreikiams patenkinti.

Kiek anksčiau PSO teigė, kad Afganistano sveikatos priežiūros sistema gali netrukus žlugti, jei nebus imtasi skubių veiksmų.

Anot PSO duomenų, rugsėjį uždarytos devynios iš 32 COVID-19 pacientams skirtų ligoninių, o tūkstančiai sveikatos priežiūros darbuotojų jau kelis menėsius negauna atlyginimų.

Vietos transliuotojas „TOLOnews“ skelbė, kad, antradienio duomenimis, šalyje nuo pandemijos pradžios koronavirusas iš viso patvirtintas daugiau kaip 151 tūkst. žmonių. Iš jų apie 7 tūkst. mirė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)