Šio sprendimo priežastis pranešime neįvardijama.

Pirmadienį skelbiama, kad Batumio uoste per protesto akciją prieš antrąjį kruizinio laivo „Astoria Grande“ su rusų turistais atplaukimą iš Sočio sulaikyta Ukrainos pilietė.

Tai žurnalistams pareiškė vienas iš „Lelo“ partijos lyderių Iraklis Kupradzė, praneša „Ukrinform“, remdamasi portalu „Novosti-Gruzija“.


Sakartvelo vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad praėjusią naktį ir rytą per protestus prieš kruizinio laivo „Astoria Grande“ su rusų turistais atvykimą Batumio uoste buvo sulaikyti 9 žmonės. Policija juos sulaikė „už nepaklusimą pareigūnų reikalavimams ir smulkų chuliganizmą“.

VRM išplatino pareiškimą, raginanti akcijų dalyvius neperžengti įstatymo numatytų susirinkimų laisvės ribų.


Naujausiais duomenimis, tarp sulaikytųjų yra ir Ukrainos pilietė. Ukrainos ambasada Sakartvele šio incidento kol kas nekomentuoja.

Pirmadienio vakarą Batumyje planuojama protesto akcija, per kurią bus reikalaujama paleisti visus sulaikytuosius. Pranešama, kad suėmimai tęsiasi.


Gautomis žiniomis, turistus iš lainerio į ekskursijas vežioja policijos saugomi autobusai. Protestuotojai vieną iš jų apmėtė buteliais ir kiaušiniais.

Tarp lainerio keleivių – karą Ukrainoje ir prezidentą Vladimirą Putiną palaikančios Rusijos televizijos „žvaigždės“.

Kaip buvo pranešta, kruizinis laivas „Astoria Grande“ ketvirtadienį atplaukė iš Sočio į Batumį. Lainerio apsilankymas išprovokavo Sakartvelo opozicijos protestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)