Ūkininkė Mao Yuanchun iš pietinio Huangčiao miesto Dziangsi provincijoje ėmė konfliktuoti su vietos valdžioje sėdinčiais komunistų partijos atstovais po savo dukters mirties – moteris nepaliovė reikalauti teisingumo.

M. Yuanchun jaunesnioji dukra žuvo iškritusi pro langą iš ketvirto aukšto. Nelaimė įvyko per konfliktą su jos vaikinu.

„Mūsų dukra žuvo per buitinį konfliktą. Jos draugui buvo nurodyta sumokėti 40 tūkstančių juanių kompensaciją, o mūsų tai netenkina. Mes norėjome, kad teismas jam skirtų įkalinimo bausmę“, - pasakoja moteris.

Pernai rudenį motina pirmiausia kreipėsi į apskrities valdžią, o vėliau ir į provincijos valdžios atstovus, reikalaudama bylos atnaujinimo. Valdininkai nereagavo, todėl jos vyras kovo 12 dieną kreipėsi dar kartą.

„Jis viso labo pasiekė geležinkelio stotį, kur buvo sustabdytas, - prisimena M. Yuanchun. - Tada kovo 20 dieną į mano namus atvyko per dvi dešimtis vyrų. Aš jų nepažinojau. Jie šaukė: „Mao Yuanchun, išeik ir sek paskui mus“.

Pareigūnai, tarp kurių buvo ir miesto komunistų partijos sekretoriaus pavaduotojas Luo Guoqingas, nuvežė ją į vietos Šeimos planavimo kliniką. „Jie tikino manantys, kad aš esu nėščia ir vertė mane atlikti medicininę apžiūrą. Žinoma, aš nesilaukiau. Tada jie pareiškė ketinantys mane sterilizuoti“, - tikina moteris.

„Paklausiau: „Kaip aš galiu būti nėščia tokiame amžiuje?“. Kai jie pasakė mane sterelizuosiantys, aš prieštaravau, kad pablogėjus sveikatai negalėsiu išmaitinti savo šeimos“, - prisimena M. Yuanchun.
„Luo Guoqingas kalbėjo: „Valdžia tuo pasirūpins. Valdžia turi pinigų!“, - tikina moteris.

Tuo metu vyresnioji M. Yuanchun dukra buvo pakviesta į kitą kambarį, kur jai buvo pasakyta, kad šeimai pažadėjus baigti protestuoti, sterilizacijos procedūra nebus atlikta. Dukra šį pasiūlymą atmetė ir dar kartą paprašė vietos pareigūnų atnaujinti bylą.