Aktyvistai padėjo priešais Rusijos ambasadą raudonais dažais aptaškytus nedidelius popierinius laivelius su užrašais „Berdiansk“, „Nykopol“ ir „Jany Kapu“. Tai turėjo simbolizuoti Rusijos užgrobtus Ukrainos laivus ir sužeistus ukrainiečių jūreivius.

„Rusijos teritorijoje šiuo metu yra jau daugiau kaip 100 Ukrainos piliečių, kurie buvo sulaikyti šios šalies teritorijoje arba pagrobti Ukrainoje ir išvežti į Rusiją. Šiandien mes nerimaujame, kad taip nenutiktų Ukrainos jūreiviams, kurie nepažeidė tarptautinės teisės ir plaukė iš vieno Ukrainos miesto - Odesos - į kitą - Mariupolį“, - pareiškė Varšuvos Euromaidano lyderė Natalija Pančenko.

Pasak jos, Rusija su savo vėliava įvykdė atvirą agresiją, nebesislėpdama, kaip anksčiau, už „žaliųjų žmogeliukų“ ar vadinamųjų separatistų.

Lenkijos Seimo deputatas Michalas Szczerba savo kalboje pažymėjo, jog akcijos dalyviai atėjo prie Rusijos ambasados paremti Ukrainos nepriklausomybės ir teritorijos vientisumo.

M. Szczerba pacitavo pasauliui apie Holokaustą papasakojusio lenko Jano Karskio žodžius: „Kas nesmerkia, tas leidžia“.

Politikas pabrėžė, kad šiandien reikia ne tik solidarizuotis su Ukraina, bet ir priešintis Rusijos veiksmams.

Renginio dalyviai - lenkai, ukrainiečiai, rusai ir baltarusiai - atėjo prie Rusijos ambasados su vėliavomis ir plakatais: „Rusija, šalin rankas nuo Ukrainos“, „Sustabdykime Rusijos agresiją“, „Putinai, gana kraujo“, „Paleiskite Ukrainos jūreivius“.

Protesto akcijos prieš agresyvius Rusijos veiskmus Kerčės sąsiauryje buvo surengtos ir kituose Lenkijos miestuose.

Sekmadienį Rusijos karinės jūrų pajėgos Kerčės pusiasalyje, prie Kremliaus aneksuoto Krymo pusiasalio krantų, apšaudė ir užgrobė tris Ukrainos karinio jūrų laivyno laivus. Per incidentą keli Ukrainos jūreiviai buvo sužeisti.