Prie Jukatano pusiasalio artėjantis uraganas susilpnėjo iki 3 lygio, tačiau vis dar yra labai galingas, vėjo greitis aukštas, todėl audra gali pareikalauti gyvybių, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras.
Antradienį „Delta“ sustiprėjo iki ypač pavojingo 4 lygio uragano, skelbė Majamyje įsikūrusio centro atstovai.

Trečiadienio rytą prie krantų artėjančio uragano vėjo greitis siekė iki 195 km/val. greitį, pranešė uraganų centras. Uraganas yra maždaug 80 mylių (130 km) atstumu nuo turistų pamėgtos Kosumelio salos prie pat Jukatano pusiasalio.

Šioje Meksikos pakrantėje įsikūrę tokie puikiai žinomi kurortai kaip Kankuno kurortas, nors šiuo metu dėl COVID-19 pandemijos turistų skaičius juose gerokai sumažėjęs.

Atėjus nakčiai Kankuno gatvės beveik ištuštėjo, parduotuvės buvo uždarytos, o langai apdengti medinėmis lentomis arba užklijuoti lipnia juostele, siekiant išvengti išdužimų, skelbia AFP žurnalistai.
Iš Kankuno ir kaimyninių kurortų evakuota daugiau nei 40 tūkst. turistų, teigė viešbučių asociacijos vadovas Roberto Citronas. Dauguma evakuotųjų yra meksikiečiai, nors pasitaikė ir užsieniečių, daugiausiai iš JAV. Kankune taip pat paruošta daugiau nei 160 slėptuvių.

Valdžios atstovai pranešė, kad laikinos prieglobsčio vietos dezinfekuojamos, siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso, kuris Meksikoje jau pražudė daugiau nei 81 tūkst. žmonių ir sustabdė turizmo sektoriaus augimą.

„Buvo įsakyta dislokuoti iki 5 tūkst. karių su reikiama įranga, jie turės užtikrinti gyventojų apsaugą“, – žurnalistams sakė Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.