Laivui, kuriame, kaip manoma, buvo per 600 migrantų, tarp jų moterų ir vaikų, iškilo problemų už maždaug 15 jūrmylių (28 km) nuo Libijos krantų ir pasiuntė nelaimės signalą, kuris buvo priimtas Italijos pakrančių sargybos Sicilijoje.

Pakrančių sargybos atstovas Filippo Marini sakė, kad apie 400 žmonių buvo išgelbėti, taip pat rasti bent 25 lavonai.

Tarp pirmųjų pasiekusių nelaimės vietą buvo Airijos patruliavimo laivas „LE Niamh“ ir humanitarinės pagalbos organizacijos „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) laivas.

Pasak Airijos pareigūnų, buvo išgelbėti 367 žmonės, tarp jų 12 moterų ir 13 vaikų.

Jūra buvo labai rami, bet „laivas apvirto ir greitai nuskendo, nes jis buvo metalinis“, – pridūrė M.Fossi.

Jau daugiau negu 2 000 žmonių žuvo šiais metais, mėgindami pasiekti Europą per Viduržemio jūrą, antradienį nurodė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Trečiadienį įvykusi katastrofa tikriausiai yra didžiausia po to, kai prieš Libijos krantų balandį nuskendo apie 800 migrantų.

Viduržemio jūroje migrantų laivą ištikusią katastrofą išgyvenę pabėgėliai atgabenti į Siciliją

Į Siciliją ketvirtadienį saugiai atgabenti daugiau nei 300 migrantų, išsigelbėjusių per pražūtingą laivo katastrofą Viduržemio jūroje, per kurią nuskendo per 200 žmonių.

Airijos patruliavimo laivas „LE Niamh“ atplukdė į Palermą 367 išsigelbėjusius žmones ir 25 skenduolius, kurių kūnai buvo ištraukti iš jūros.

Perpildytas žvejybos laivas, kuriame, kaip manoma, buvo per 600 migrantų, tarp jų moterų ir vaikų, apvirto ir nuskendo trečiadienį netoli Libijos krantų.

Jau daugiau negu 2 000 žmonių žuvo šiais metais, mėgindami pasiekti Europą per Viduržemio jūrą, nurodė Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Trečiadienį įvykusi katastrofa tikriausiai yra didžiausia po to, kai prie Libijos krantų balandį nuskendo apie 800 migrantų.