Po incidento iš Izraelio plaukiantis laivas pakeitė kursą ir pajudėjo uosto link. Apie „incidentą“ teritorijoje į šiaurės vakarus nuo Jemeno Salifo vietovės pranešė ir Jungtinės Karalystės jūrų saugumo tarnyba (UKMTO), tačiau detalių nenurodė.

Irano remiami Jemeno hučių sukilėliai jau daugiau kaip tris mėnesius atakuoja prekybinius laivus Raudonojoje jūroje. Dėl to laivyba ten iš dalies paralyžiuota, daug laivybos bendrovių nukreipia savo laivus kita kryptimi. Reaguodamos į atakas, JAV ir Didžioji Britanija praėjusį penktadienį pirmą kartą iš oro smogė hučių sukilėlių pozicijoms Jemene.

Sekmadienį JAV ginkluotosios pajėgos numušė hučių sparnuotąją raketą, nukreiptą į amerikiečių eskadrinį minininką. Pirmadienį raketa pataikė į JAV krovininį laivą Adeno įlankoje.

JAV kariškiai tuo tarpu pranešė, kad viename laivų Arabijos jūroje konfiskavo Irano gamybos raketų dalių, kurios, spėjama, buvo gabenamos hučių sukilėliams Jemene. Tai pirmas kartas nuo atakų prieš prekybinius laivus pradžios praėjusį lapkritį, kai buvo konfiskuota „mirtinų, Irano tiekiamų pažangių įprastinių ginklų“, skirtų hučiams. Per operaciją sausio 11 d., be to, konfiskuota ginkluotės, įskaitant „balistines ir sparnuotąsias raketas“.

Hučiai savo raketų ir atakų seriją Raudonojoje jūroje pradėjo kilus karui tarp Izraelio ir „Hamas“ spalio 7 d. Sukilėliai teigia atakuojantys laivus, turinčius ryšių su Izraeliu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)