Vietos pareigūnai patvirtino, kad tas gaisras nusinešė bent penkias žmonių gyvybes.

Gaisras prekybos centre „Admiral“ įsiplieskė trečiadienį dieną, o ugniagesiai liepsnas numalšino apie 21 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Interfax“ anksčiau paskelbė, kad per tą incidentą Tatarstano sostinėje žuvo penki žmonės.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos regioninio padalinio vadovas Igoris Panšinas sakė „Interfax“, kad tarp dingusių žmonių yra vienas ministerijos pareigūnas.

Nepaprastųjų situacijų ministerija pareiškė, kad nebeturima vilčių rasti gyvų likusių žmonių po to, kai liepsnos sunaikino trijų aukštų prekybos centrą „Admiral“ Tatarstano respublikos sostinėje, esančioje už 800 km į rytus nuo Maskvos.

„Stogas įgriuvo; ten buvo įstrigusių žmonių, bet niekas neliko gyvas“, – naujienų agentūrai TASS sakė ministerijos regioninio padalinio vadovas Igoris Panšinas.

Pasak jo, po nuolaužomis tikriausiai dar yra likę apie 25 žmonių palaikai.

Tie dingusieji yra prekybos centro „darbuotojai, bet mes dar nesusisiekėme su jų artimaisiais“, – sakė I.Panšinas.

Trečiadienį vakare nelaimės vietą užtvėrė specialiai dislokuotos 500 policijos pareigūnų ir riaušių policijos pajėgos, nes panikos ištikti parduotuvių savininkai nepaisydami apsauginės užtvaros ėmė veržtis į liepsnojantį centrą, kad galėtų išgelbėti savo prekes. Televizijos reportaže buvo matyti, kaip virš pastato kyla tirštų juodų dūmų debesys.

Cituodama šaltinius policijoje naujienų agentūra TASS pranešė, kad per gaisrą žuvo penki žmonės ir 55 buvo sužeisti. Iš viso iš gaisro, kuris apėmė 4 tūkst. kvadratinių metrų plotą, buvo išgelbėta 650 pirkėjų.

Tatarstano prokuratūra paskelbė pranešimą, kuriame ragina suimti centro patalpas nuomojusios kompanijos vadovą už tai, kad šis neužtikrino tinkamų žmonių evakuacijos sąlygų, ir perdavė bylą sunkius nusikaltimus tiriančiam Tiriamajam komitetui.