Prancūzijos TV kanalų užsakymu atliktos balsavusių rinkėjų apklausos atskleidė, kad už E. Macroną balsavo 28,1-29,7 proc. rinkėjų, o M. Le Pen gavo 23,3-24,7 proc. balsų.

E. Macrono persvara didesnė, nei prognozuota prieš rinkimus.
Pirmasis rinkimų turas vyko sekmadienį. Jame dalyvavo 12 kandidatų. Į antrąjį turą, įvyksiantį balandžio 24 d., pateks du daugiausiai balsų gavę kandidatai.

Antrasis rinkimų turas vyks balandžio 24 dieną.

Kairiųjų ir žaliųjų kandidatai Prancūzijos prezidento rinkimuose išreiškė paramą E. Macronui

Pirmame Prancūzijos prezidento rinkimų ture pralaimėję kairiųjų ir žaliųjų kandidatai antrame ture rems dabartinį prezidentą Emmanuelį Macroną, o ne kraštutinių dešiniųjų atstovę Marine Le Pen, informuoja AFP.

Marine Le Pen

Sekmadienį balsavusių rinkėjų apklausos atskleidė, kad į antrąjį turą patekti turėtų daugiausiai balsų gavę E. Macronas ir M. Le Pen.

Socialistų partijos kandidatė Anne Hidalgo, Žaliųjų atstovas Yannickas Jadotas, Komunistų partijos atstovas Fabienas Rousselis ir dešiniųjų pažiūrų Respublikonų partijos kandidatė Valerie Pecresse išreiškė paramą E. Macronui, kad prezidento postas neatitektų kraštutinių dešiniųjų partijos „Nacionalinis susivienijimas“ (RN) atstovei M. Le Pen.

Macronas: rinkimų pirmasis ratas „nieko neišsprendė“, kitos 2 savaitės – lemiamos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sekmadienį, po valstybės vadovo rinkimų pirmojo rato, pareiškė, kad dar „niekas neišspręsta ir kad tolesnės dvi savaitės bus „lemiamos mūsų šaliai ir Europai“, ruošiantis jo finalinei kovai su kraštutinių dešiniųjų lydere Marine Le Pen.

Emmanuelis Macronas

„Neapsirikite – niekas neišspręsta. Mūsų debatai per ateinančias dvi savaites bus lemiami mūsų šaliai ir Europai“, – E. Macronas sakė džiūgaujantiems savo šalininkams.

Prognozės rodo, kad į antrąjį ratą pateks E. Macronas ir M. Le Pen ir kad jie abu šįkart pasirodė geriau nei per 2017 metų rinkimus. Manoma, kad per pirmąjį ratą E. Macronas gali tikėtis aiškios persvaros, gavęs apie 28 proc. balsų, o M. Le Pen turėtų gauti 23–24 procentus.

E. Macronas padėkojo savo rinkėjams, užtikrinusiems valstybės vadovui galimybę varžytis dėl antrosios kadencijos, bet paragino „negailėti pastangų“, kad kitų stovyklų rinkėjai pereitų į jo pusę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)