Savanorius perspėjo 81 metų vyro dukterėčia, sekmadienį įėjusi į jo namus, kai jis buvo nuvežtas į ligoninę Nicoje, Prancūzijos Rivjeroje, ir aptikusi negyvus augintinius. Dauguma negyvų kačių buvo sudėtos į sandarias plastikines arba medines dėžes, pranešė regioninis dienraštis „Nice-Matin“.

Be namuose ir aplinkui rastų kačių, čia buvo ir voverių bei žiurkių liekanų, taip pat šuns žandikaulis. Daugiau nei 20 badmiriavusių kačių buvo iš namų išgelbėtos gyvos ir perduotos veterinarijos gydytojams arba apgyvendintos globos namuose.

„Sprendžiant iš jų padėties, dauguma kačių buvo jau negyvos, kai buvo sudėtos į šias dėžes, – naujienų agentūrai AFP sakė Philippe'as Desjacquesas, asociacijos „La Tribu du Fourmilier“ prezidentas. – Tačiau manome, kad bent dvi buvo uždarytos gyvos“.

Ant svetainės sofos aptikti sudarkyti vienos katės palaikai, iš dalies apgraužti kitų kačių.

P. Desjacques'as sakė, kad pensininkas tikriausiai kenčia Nojaus sindromą, apibūdinantį žmones, kurie kaupia daugybę gyvūnų, dažnai iš vienatvės, nors ir negali patenkinti jų poreikių. Nojaus sindromas yra Diogeno sindromo, apibūdinančio objektus kaupiančius žmones, kategorija.

P. Desjacquesas sakė, kad gyvūnų apsaugos asociacijos pateiks vyrui baudžiamuosius kaltinimus dėl netinkamo elgesio su gyvūnais ir aplaidumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)