Konfiskuotas objektas – tai 450 kvadratinių metrų ploto rezidencija „Souzanna“, esanti Anglė mieste netoli Bjarico.

Dvaras buvo įsigytas už 5,4 mln. eurų 2013 metų gruodį, taigi, praėjus pusmečiui nuo paskelbimo apie V. Putino skyrybas.

Vila buvo užregistruota kaip naujojo Liudmilos sutuoktinio Arturo Očeretno nuosavybė.

Pastate, kaip pranešama, niekas negyvena. Kiek anksčiau, prokuratūrai vykdant atitinkamą tyrimą ir reaguojant į „Transparency International“ kreipimąsi, viloje buvo atlikta krata.

2017 metais apie šią vilą pasakojo televizijos kanalo „Nastojaščeje Vremia“ („Dabartinis laikas“) žurnalistai. Remiantis reportažo medžiaga, viena vietos gyventoja prisimena, kaip 2016 metų liepą apžiūrėti pastato atvyko pati Liudmila Očeretnaja ir jos duktė Katerina, lydimos apsauginių.

„Sužinoję, kas stovi už to statinio, nenustatyti asmenys tvoras aprašinėjo rusiškais keiksmažodžiais“, – sakė kaimynystėje gyvenusi moteris.

Prie L. Očeretnajos namų stovi vila „Altamira“, užregistruota dabar jau buvusio V. Putino dukters Katerinos Tichonovos vyro Kirilo Šamalovo vardu.

2013 metų vasarą Liudmila Putina pranešė, kad santuoka su V. Putinu – nutraukta. 2015 metais ji ištekėjo už Arturo Očeretno. Remiantis pranešimais, per skyrybas V. Putinas neperleido buvusiai žmonai nė vieno jo deklaracijoje įrašyto objekto.

2022 metais Aleksejaus Navalno vadovaujamai komandai pavyko išsiaiškinti, kad buvusi V. Putino žmona ir dabartinis jos sutuoktinis iš Maskvos merijos, „Gazprombank“ ir kitų bendrovių gauna milijonus rublių, be to, yra butų bei vilų Prancūzijoje, Šveicarijoje bei Ispanijoje savininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)