Viename Paryžiaus priemiestyje ginkluoti užpuolikai pirmadienį paėmė 10 įkaitų prekybos centre „Primark“ per numanomą apiplėšimą, pranešė policija ir pridūrė, kad į incidento vietą pasiųstos specialiosios pajėgos. Prekybos centrą apsupo policijos pareigūnai, šalia sustabdytas eismas. Žiniasklaidoje pasirodo pranešimų, kad įkaitai atgavo laisvę, bet policija kol kas atsisako patvirtini, kad įkaitų drama baigėsi. Policija „šukuoja“ parduotuvę po parduotuvės.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad iš prekybos centro buvo evakuota 18 žmonių, vienam išlaisvintajam sušlubavo sveikata. Kaip skelbia BBC, lieka neaišku, kiek įkaitų dar liko viduje.

„Apie 6 val. 30 min. (vietos, 7 val. 30 min. Lietuvos) laiku du ar trys ginkluoti nusikaltėliai įžengė į „Primark“ parduotuvę – pagal mūsų pradinius vertinimas, per mėginimą įvykdyti ginkluotą apiplėšimą“, – sakė vienas policijos šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Pasak policijos, apie 18 „Primark“ darbuotojų vėliau pasitraukė iš tos parduotuvės ir pasislėpė valgykloje prekybos centre, kurio visos kitos parduotuvės dar nebuvo atsidariusios.

Kol kas neaišku, ar žmones ten nuvedė užpuolikai, ar jie pabėgo patys.

Darbuotojai buvo „evakuoti apie 10 val. 30 min. (11 val. 30 min.) – vienas iš jų pasijuto blogai, bet niekas nebuvo sužeistas“, nurodė policija, pridūrusi, kad saugumo pajėgos tebeieško užpuolikų.

Policija nurodė sustabdyti visą eismą aplink prekybos centrą „Qwartz“, kuriame yra ta „Primark“ parduotuvė.

Kaip teigia vietos policijos pareigūnai, nusikaltėliai įkaitais paėmė tiek pirkėjų, tiek parduotuvės personalo, skelbia mirror.co.uk. Kol kas tiksliai neaišku, nei kas įvykdė nusikaltimą, nei kokie jo motyvai.

Pasirodė informacijos, kad vienas iš minėtosios „Primark“ parduotuvės darbuotojų, įsiveržus ginkluotiems užpuolikams, spėjo savo bičiuliui parašyti trumpąją žinutę. Skelbiama, esą žinutėje jis pranešęs, kad jį įkaitu paėmė keli ginkluoti vyrai.

Sugebėjo pasprukti, policija ieško užpuolikų

Skelbiama, kad ginkluoti užpuolikai, ankstų rytą įsiveržę į „Primark“ parduotuvę ir paėmę įkaitų, sugebėjo pasprukti.

Vyrai, kurie, anot policijos pareigūnų, buvo ginkluoti, šiuo metu slapstosi.

Policijos šaltinis teigia: „Šiuo metu visi žmonės, kurie per įkaitų dramą parduotuvėje išbuvo ilgiau nei keturias valandas, jau išėjo iš pastato“. Pranešama, kad per įkaitų dramą niekas nenukentėjo.

„Panašu, kad, į vidų patekus policijos pareigūnams, parduotuvės personalas vis dar slapstėsi, manydami, kad ginkluoti užpuolikai dar viduje“, – sakė incidento vietoje dirbantis policijos pareigūnas.

Prancūzija vis dar neatsigavo po teroristinio išpuolio „Charlie Hebdo“ redakcijoje, įvykdyto šių metų pradžioje. Be to praėjusį mėnesį Prancūzijos gamykloje, kaip įtariama, islamistai surengė kruviną ataką, per kurią žmogui nukirsta galva. Tuomet vienas žmogus žuvo, dar keli sužeisti. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)