Oficialų ministrės Florence Parly kanceliarijos pareiškimą ketvirtadienį paskelbė AFP.

Prancūzijos karinė žinyba apibūdino Malio ambasadoriaus žodžius „ne tik kaip melagingus, bet ir kaip neleistinus ir nederamus“.

Trečiadienį kalbėdamas Prancūzijos Senate per klausymus, skirtus padėčiai Sahelio šalyse (Malyje, Nigeryje, Čade, Mauritanijoje ir Burkina Fase), Toumani Djimé Diallo pareiškė, kad Malio sostinėje dislokuoti Svetimšalių legiono kariškiai nederamai elgiasi ir sudaro problemų.

„Mes tikimės, kad Malio ambasadorius Prancūzijoje ne skleis melagingus kaltinimus, o dės visas pastangas Po mieste (Prancūzijos pietuose) surengto Sahelio penketo šalių viršūnių susitikimo sprendimams realizuoti, kad bendrus veiksmus vainikuotų sėkmė“, - pabrėžė ministerijos atstovai.

Pasak jų, tokie pareiškimai „yra nederami tuo metu, kai Prancūzija aktyviai kovoja su teroristinėmis grupuotėmis, keliančiomis tikrąją grėsmę Sahelio zonos gyventojams“.

Svetimšalių legiono kariškiai priklauso 5,1 tūkst. žmonių Prancūzijos kontingentui, dalyvaujančiam operacijoje „Barkhane“ prieš Sahelio džihadistus.

Po Malio ambasadoriaus pareiškimo trečiadienį Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis štabas jau paskelbė patikslinimą, pabrėždamas, kad šios šalies sostinėje Bamake „nėra dislokuotų Svetimšalių legiono kariškių“ ir kad jie nesilanko šiame mieste.