Pagal susitarimą, kurį Paryžiuje pasirašė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas ir jo kolegė iš JK Suella Braverman, 2022-2023 metais JK sumokės Prancūzijai 72,2 mln. eurų, kad Prancūzijos valdžios institucijos galėtų 40 proc., t. y. maždaug 350 žmonių, padidinti savo saugumo pajėgų, patruliuojančių Prancūzijos šiauriniuose paplūdimiuose, skaičių, pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija.

Londonas ir Paryžius taip pat įsipareigojo Prancūzijos pakrantėje panaudoti technologinius ir žmogiškuosius išteklius, kad būtų galima geriau aptikti, stebėti ir sulaikyti laivus.

Jie nori rinkti ir naudoti informaciją, visų pirma gautą iš sulaikytų migrantų, siekiant efektyviau ardyti neteisėto žmonių gabenimo tinklus ir atgrasyti nuo plaukimo per sąsiaurį.

Pirmą kartą abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse bus dislokuotos stebėtojų grupės, siekiant „stiprinti savitarpio supratimą“, gerinti migrantų apklausas ir didinti informacijos mainus.

Susitarimas sudarytas po to, kai sekmadienį JK vyriausybė pranešė, kad šiais metais per Lamanšo sąsiaurį į šalį atplaukė daugiau kaip 40 tūkst. migrantų – tai naujas rekordas.

Preliminarus bendras šių metų skaičius yra 40 885, dauguma migrantų – albanai, iraniečiai ir afganistaniečiai. Šis skaičius gerokai viršija pernykštį (28 561), nurodė Gynybos ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją