Pagal daugiametę tradiciją Pasaulio banko (PB) vadovu renkamas amerikietis, o TVF vadovo postą užima Europos šalies atstovas. Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy manė, kad geriausiu kandidatu į šį postą gali tapti tik buvęs Prancūzijos finansų ministras, įtakingas tarptautinio lygio ekonomistas Dominique'as Straussas-Kahnas.

Bet praėjus dvejiems metams po D. Strausso-Kahno paskyrimo TVF vadovu kaltinimų seksualiniu priekabiavimu jo adresu pažėrė Vengrijos ekonomistė Piroska Nagy. "Tai buvo pirmas signalas apie egzistuojančią problemą, kuri D. Straussui-Kahnui kainuos postą TVF, o galbūt ir Eliziejaus laukuose, ir, be abejonės, karjerą", - rašo laikraštis.

"2011 m. liepos 5 d. nauja TVF generaline direktore tapo 55-erių metų prancūzė Christine Lagarde, buvusi sinchroninio plaukimo čempionė, advokatė, finansų ministrė Francois Fillono vyriausybėje. N. Sarkozy, rekomenduodamas moterį, norėjo atsiriboti nuo tarptautinio skandalo, kurį išprovokavo D. Straussas-Kahnas", - rašo laikraštis.

Jo įpėdinė Ch. Lagarde - tikra "bomba su tiksinčiu mechanizmu"; jos vaidmuo "Tapjė-Credit Lyonnais" byloje vis dar išlieka polemikos ir diskusijų objektu. Niekas neginčija jos kompetencijos, bet kai kas išsako abejonių dėl jos gimtinėje tebetęsiamo tyrimo šioje byloje.

Gegužės 24 d. Ch. Lagarde puikiai gynėsi apklausoje, ir Prancūzijos teismas nusprendė nepradėti tyrimo dėl TVF vadovės tariamo įgaliojimų viršijimo.

"Ją vis dar palaiko Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as; po Jeano Claude'o Trichet pasitraukimo iš Europos centrinio banko ir Paskalio Lamy planuojamo atsistatydinimo iš Pasaulio prekybos organizacijos vadovo posto šių metų rugpjūtį, tarptautiniame lygmenyje Prancūzijai teliks TVF", - rašo laikraštis.