„Važiavau automobiliu ir per galinį veidrodėlį pamačiau ant šaligatvio gulintį žmogų. Sustojau suteikti pagalbos, iš priekio atbėgo mergina“, – pasakojo vairuotojas televizijai NTV, informuoja newsru.com.

Jo teigimu, B. Nemcovo draugei Annai Durickajai prasidėjo isterijos priepuolis, tokios būklės ji nepajėgė nė greitosios pagalbos automobilio iškviesti. „Ji negalėjo paskambinti, buvo stiprus isterijos priepuolis. Iš jos telefono paskambinau į tarnybą 112, iškviečiau policiją, greitąją pagalbą“, – sakė vyriškis.

Primename, jog A. Durickaja pasakojo žurnalistams, kad būtent ji iškvietė pagalbos tarnybas į nusikaltimo vietą. „Greitosios pagalbos automobilio, policijos nelaukiau, yra darbas, reglamentai. Ir nuvažiavau toliau pagal grafiką“, – aiškino S. Budnikovas ir pridūrė, kad B. Nemcovo žudiko jis nematė.

O kiek anksčiau Rusijos tiriamojo komiteto oficialus atstovas Vladimiras Markinas pareiškė, kad žiniasklaidoje pasirodo daug dezinformacijos apie žmogžudystės tyrimą, o tai trukdo tyrimui.
Jis pabrėžė, kad žiniasklaidoje pasirodanti informacija, remiantis kažkokiais šaltiniais teisėsaugos institucijose, tik trukdo tyrimui. „Patikėkite, visą reikalingą tyrimo informaciją ir rezultatus pateiksime tik mes, oficialus šaltinis. Visi kiti paprasčiausiai mums trukdo. Tyrimui reikia tylos“, – paaiškino V. Markinas.

Policininkai ieško pistoleto, iš kurio buvo nušautas B. Nemcovas. Kadangi žmogžudystė buvo įvykdyta ant tilto, žudikas galėjo išmesti pistoletą į upę. Narai kruopščiai ištyrė Maskvos upės dugną. Kol kas neaišku, ką jiems pavyko rasti, rašo „Vesti“.

„Tikrinant visas žmogžudystės versijas, aktyviai atliekami tiriamieji veiksmai. Apklausiami liudininkai, peržiūrėta stebėjimo kamerų filmuota medžiaga, paimti ir apžiūrėti daiktiniai įrodymai, paskirtos kelios teismo ekspertizės, tarp kurių – balistinė, trasologinė, medicinos ir kitos“, – rašoma Tiriamojo komiteto interneto svetainėje.

V. Markino teigimu, pagrindinė liudininkė – modelis Anna Durickaja atsisakė dalyvauti liudininkų apsaugos programoje. Gali būti, kad artimiausiu metu ji kreipsis į psichologą, kad atsigautų po šoko, pridūrė jos advokatas Vadimas Prochorovas.

„Šiuo metu ji laba sudėtingos psichologinės būklės. Jos akyse nužudė artimą žmogų. Gana sunkios būklės ir jos mama. Gali būti, kad jai (A. Durickajai) prireiks psichologo pagalbos“, – sakė V. Prochorovas.

Kol kas tiksliai nežinoma, ką sakė kiti du liudininkai. Žurnalistų žiniomis, sniego valymo mašinos vairuotojas pareiškė, kad nieko nematė ir negirdėjo. Pasklido gandai apie jo atleidimą, bet vėliau juos paneigė. Liudininkas yra ir atsitiktinis praeivis, kuris ėjo paskui porą. Jis neatsiminė žudiko automobilio numerio.

Kaip praneša „Lifenews“, pagal vieną versiją, B. Nemcovo automobilį sekė nuo pat ryto. Sekė trys automobiliai, kurie per dieną šešis kartus pakeitė vienas kitą B. Nemcovo ir A. Durickajos kelyje.

55 metų B.Nemcovas, buvęs vicepremjeras, ilgametis V.Putino kritikas ir kovotojas su korupcija, buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį, kai ėjo su 23 metų A. Durickaja per Didįjį Maskvos upės tiltą, esantį šalia Kremliaus.  Jokių įtariamųjų kol kas nesulaikyta.

Šis nužudymas smarkiai sukrėtė negausų ir marginalizuojamą Rusijos opozicijos judėjimą. Daugelis opozicijos šalininkų įtaria, kad B. Nemcovas likviduotas Kremliaus nurodymu dėl šio veikėjo aštrios kritikos prezidento Vladimiro Putino režimui. Tuo tarpu oficalioji valdžia iškėlė kitokių prielaidų - taip pat dėl galimos provokacijos, turinčios apjuodinti V.Putino įvaizdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)