„Atsirado naujų norinčių padėti mūsų priešams. Pietų Korėjos prezidentas Yun Sok-yeol sakė, kad iš esmės valstybė yra pasirengusi tiekti ginklus Kyjivo režimui. Dar visai neseniai pietų korėjiečiai karštai tikino, kad galimybė Kijevui tiekti mirtinus ginklus yra visiškai atmesta“, – rašė jis „Telegram“.

„Įdomu, ką pasakys šios šalies gyventojai, kai iš savo artimiausių kaimynų – mūsų partnerių iš Šiaurės Korėjos pamatys naujausius rusiškų ginklų dizainus?“ – grasino D. Medvedevas.

Kaip skelbta anksčiau, smurto eskalavimo ir masinių atakų prieš civilius gyventojus atveju Pietų Korėja gali prisijungti prie Vakarų šalių teikiant Ukrainai karinę pagalbą. Tai pareiškė Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeol interviu agentūrai „Reuters“.

„Jei susidarys situacija, kurios tarptautinė bendruomenė negalės toleruoti, pavyzdžiui, bet koks didelio masto išpuolis prieš civilius gyventojus, žudynės ar rimtas karo įstatymų pažeidimas, mums gali būti sunku apsiriboti vien tik humanitarine ar finansine parama“, – sakė Yoon.

Pažymėtina, kad tai pirmas kartas nuo karo pradžios, kai Seulas užsiminė apie galimybę tiekti Ukrainai ginklus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)