Tai buvo jau antras jo padarytas pareiškimas apie Mianmarą per pastarąsias dvi dienas. Anksčiau pontifikas per savaitinę „Viešpaties angelo“ maldą išreiškė savo „solidarumą su žmonėmis“, gyvenančiais šalyje, kur jis apsilankė 2017 metais.

„Šiomis dienomis mano mintys ypač sukasi apie Mianmaro žmones, kuriems reiškiu savo meilę ir prisirišimą“, – pirmadienį pareiškė popiežius, remiantis oficialiu jo komentarų vertimu.

„Kelias į demokratiją, pasirinktas pastaraisiais metais, buvo šiurkščiai nutrauktas per praėjusią savaitę įvykdytą valstybės perversmą“, – pabrėžė pontifikas.

„Tai nulėmė įvairių politinių lyderių įkalinimą, bet tikiuosi, kad jie netrukus bus paleisti, taip demonstruojant nuoširdaus dialogo šalies labui skatinimo ženklą“, – pridūrė jis.

Mianmaro generolai pirmadienį griežtai perspėjo šalies žmones susilaikyti nuo tolesnių protestų, stiprėjant priešinimuisi jų įvykdytam perversmaui ir šimtams tūkstančių gatves užplūdusių žmonių reikalaujant paleisti nušalintą civilinę lyderę Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či).

Kariuomenė praėjusią savaitę sulaikė Aung San Suu Kyi ir dešimtis kitų jos Nacionalinės demokratijos lygos narių, nutraukusi dešimtmetį trukusį civilinį valdymą. Šis žingsnis sulaukė tarptautinės bendruomenės pasmerkimo.