Pasak kelių Šveicarijos laikraščių, Nicoletta della Valle paragino griežčiau kovoti su organizuotu nusikalstamumu. „Mafiozai Šveicarijoje jaučiasi gana saugiai, – sakė ji. – Turime tai pakeisti. Turime juos sužlugdyti.“

Policija išvardijo 30 vietų Šveicarijoje, kuriose, jos manymu, veikia mafija.

„Mafija prisitaiko“, – sakė N. della Valle ir pridūrė, kad „ji visuomet yra ten, kur galima uždirbti daug pinigų“.

Ji išvardijo mafijos veiklos sritis: ginklai, narkotikai, pinigų plovimas, prekyba žmonėmis, ir pridūrė, kad mafija užsiima ir legalia veikla, pavyzdžiui, statybų ar svetingumo pramonėje.

Vadovė paminėjo atvejį, kai mafijos valdoma statybų bendrovė konkurse pateikė ypač palankų pasiūlymą. „Tačiau tuomet naudojamos prastos medžiagos, darbuotojų atlyginimai apgailėtini, jie išnaudojami, prasta darbo sauga, nepaisoma aplinkosaugos taisyklių“, – sakė ji.

Kolegos iš Nyderlandų ir Belgijos perspėjo ilgai nelaukus imtis griežtų veiksmų. Tose šalyse, pasak jos, dabar yra vietovių, kuriose dėl smurto gatvėse, siejamo su mafija, „net policija vargiai gali pasirodyti“.

Šveicarijos policijos vadovė nori, kad daugiau nusikaltėlių būtų deportuoti arba jiems būtų uždrausta atvykti, įskaitant tuos, kurie Šveicarijoje gyvena, turi šeimas ar dirba. Ji pridūrė, kad taip pat turėtų būti atliekami tiksliniai pridėtinės vertės mokesčio auditai ir kontroliuojamos statybvietės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją