Savo nuomonę jis išsakė pirmadienį, pažymėdamas, kad po šešių mėnesių rusų šiame Ukrainos pusiasalyje jau nebebus.

„Po pusmečio nuvažiuosiu į Jaltos pajūrį, kur turiu savo pamėgtą vietą, ir garantuoju jums, kad būtinai įsijungsiu ten telefoną, ir mes su jumis pasikalbėsime apie tai, koks bus laisvas Krymas. Iš ten jau bus išvykę visi rusai, pasisavinę mūsų turtą, nes rusų pasaulio esmė – gąsdinti, plėšti, žudyti, prievartauti, vogti ir marodieriauti“, – kalbėjo M. Podoliakas.

Pasak jo, Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą turėtų baigtis „rusų pasaulio“ pabaiga.

„Rusų pasaulis“ turi liautis egzistavęs savo dabartiniu pavidalu, ir aš tikiuosi, kad mes tai tikrai padarysime. Tai ir būtų teisingas šio karo finalas – nutraukti šiuolaikinio „rusų pasaulio“ tipo koncepcijos egzistavimą“, – sakė jis.

M. Podoliakas pridūrė, kad Krymas turi būti išlaisvintas kariniu būdu.

„Krymas turi būti išlaisvintas bet kokiu būdu, pirmiausia karinėmis priemonėmis, nes tokio intensyvumo karas, jo nelinijiškumas, reiškia tik karinį visų okupuotų teritorijų išlaisvinimą... Mes natūraliai judėsime visų okupuotų teritorijų, įskaitant Krymą, link. Jei bus kitaip – revanšas, jei bus kitaip – vėl kils karas, nes Rusija ir toliau spekuliuos šiuo anklavu ir bandys atkeršyti už šiandien pralaimėtą karą“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją