„Sveiki, čia Navalnas. Aš, aišku, daug kartų girdėjau frazę, kad neįmanoma atimti laisvės iš to, kas laisvas viduje. Ir dabar pats savęs dažnai klausiu: ar tai veikia? Patikėkite, veikia.

Geležinės durys už manęs užsitrenkia su kurtinančiu spengimu, bet aš jaučiuosi laisvas žmogus. Dėl to, kad esu įsitikinęs, jog esu teisus. Dėl jūsų paramos. Dėl savo šeimos palaikymo“, – rašoma įraše.

A. Navalnas sako, kad tai, kas nutiko jam grįžus į Rusiją iš Vokietijos, yra „Putino kerštas jam asmeniškai“ už tai, kad išgyveno ir išdrįso grįžti.

„Dabar dar ir už tai, kad papasakojau apie jo dvarą“, – priduria jis.

Kaip teigiama A. Navalno vardu paskelbtame įraše, tai yra ir Vladimiro Putino bei „jo draugų“ žinia visai šaliai apie tai, kas gresia tiems, kurie išdrįs prieš juos eiti. Tačiau A. Navalnas ragina žmones neišsigąsti.

„Aš dar kartą raginu: neleisikite savęs gąsdinti. Neapsigaukite galios ir tvirtumo iliuzija. Kokia tai galia, jei jiems tenka slapta nuodyti žmones ir kalinti. Kur jų palaikymas, jei laimėti rinkimus jie gali tik neleisdami kandidatuoti nepriklausomiems kandidatams, o baimindamiesi protestuotojų turi uždarinėti metro stotis.

Jie gali išlaikyti valdžią ir išnaudoti ją asmeniniams tikslams tik naudodamiesi jūsų baime. Bet įveikę baimę mes galime išlaisvinti savo tėvynę nuo saujos vagių-okupantų. Ir padarysime tai. Privalome padaryti. Sau ir ateities kartoms. Tiesa yra mūsų pusėje. Išlikite laisvi“, – rašoma įraše.

Antradienį Maskvos miesto teismas skyrė A. Navalnui laisvės atėmimo bausmę. Teismo sprendimu, kolonijoje A. Navalnas turėtų praleisti 2 metus ir 8 mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (938)