Pasak Maskvos, tai buvo Ukrainos surengtas pasikėsinimas į prezidento Vladimiro Putino gyvybę.

„Mes reikalausime panaudoti ginklus, galinčius sustabdyti ir sunaikinti Kyjivo teroristinį režimą“, – pareiškė Rusijos Dūmos pirmininkas ir V. Putino sąjungininkas Viačeslavas Volodinas.

„Negali būti jokių derybų su režimu“, – sakė jis.

Ukraina trečiadienį paskelbė neturinti „nieko bendra“ su tariama bepiločių orlaivių ataka prieš Kremlių, Maskva teigė, jog tai buvo Ukrainos pasikėsinimas į prezidento Vladimiro Putino gyvybę.

Rusija pranešė, kad du bepiločiai orlaiviai naktį nusitaikė į V. Putino rezidenciją Kremliuje, vadino tai Ukrainos surengtu „teroro išpuoliu“ prieš svarbiausią Rusijai gegužės 9-osios šventę.

„Ukraina neturi nieko bendra su bepiločių orlaivių atakomis prieš Kremlių“, – sakė prezidento atstovas Mychailo Podoliakas. „Ukraina nepuola Kremliaus, nes, pirmiausia, tai neatitinka jokių karinių tikslų“, – sakė jis.

M. Podoliakas sakė, kad išpuolį „surengė“ pati Maskva. „Tokius surežisuotus Rusijos pranešimus reikėtų vertinti tik kaip pastangas parengti informacinį foną didelio masto teroristiniam išpuoliui prieš Ukrainą“, – sakė jis.

Kyjivas teigia, jog rengiasi dideliam kontrpuolimui, kad išstumtų prieš daugiau nei metus į Ukrainą įsiveržusias Maskvos pajėgas.M . Podoliakas sakė, kad pulti Kremlių būtų „labai nepalanku mūsų rengiamų puolimo priemonių atžvilgiu“ ir tik „išprovokuotų Rusiją dar radikalesniems veiksmams“.

Tariamas Kremliaus užpuolimas surengtas po kelias dienas trukusių greičiausiai sabotažo išpuolių Rusijoje. Kyjivas laikosi politikos neprisiimti atsakomybės už tokias atakas.

„Ukraina kariauja išskirtinai gynybinį karą ir nepuola taikinių Rusijos Federacijos teritorijoje“, – sakė M. Podoliakas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)