„Niekur nesakiau, kad prasidėjo naujas šaltasis karas, o sakiau, kad NATO sprendimai skatina naują šaltąjį karą. Aš taip sakiau ir galiu dar kartą tai patvirtinti“, – pasakė D. Medvedevas. Miuncheno saugumo konferencijoje, kuri vyko šeštadienį, vasario 13 dieną, Rusijos premjeras sakė, kad NATO politika Rusijos atžvilgiu išlieka „nedraugiška ir uždara“.

„Galima pasakyti ir griežčiau: mes nusiritome iki naujo šaltojo karo laikų“, – pasakė D. Medvedevas.

Vėliau Vokietijos Užsienio reikalų ministerijos vadovas Frankas-Walteris Steinmeieris pareiškė, kad Berlynas D. Medvedevo žodžius interpretavo kaip raginimą pasistengti išvengti naujo šaltojo karo, rašo RBC.

Interviu „Time“ D. Medvedevas taip pat pabrėžė, kad Rusijos nedomina ginkluotės varžybos, kurios, jo nuomone, nualino sovietinę ekonomiką. „Tai labai brangi istorija, ir akivaizdu, kad šią akimirką nėra nei paskatų, nei priežasčių užsiimti tuo, kuo užsiėmė Sovietų Sąjunga ir Jungtinės Amerikos Valstijos kartu su Šiaurės Atlanto aljansu“, – pasakė jis.

„Mes apskritai nenorėtume jokios konfrontacijos! Ji mums nereikalinga. Nei Baltijos šalyse, nei Turkijoje, nei kur kitur. Mums reikia vystytis. Mes, kaip žinote, turime nemažai ekonominių problemų, kurioms turime skirti savo jėgas ir lėšas, nors, žinoma, mums svarbu turėti stiprią kariuomenę, laivyną. Todėl jokios konfrontacijos mums nereikia“, – pabrėžė D. Medvedevas.

DELFI primena, kad D. Medvedevas pareiškimą apie naują karą paskelbė prieš derybas Miunchene, kuriose siekta atgaivinti stringantį Sirijos taikos procesą. Galingosios šalys penktadienį susitarė dėl ambicingo plano per savaitę nutraukti karo veiksmus šioje šalyje ir smarkiai padidinti humanitarinės pagalbos pasiekiamumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1445)