Vietos laikraštis „Gorodskoj dozor“ išspausdino pareiškimą, praneša podrobnosti.ua.

„Tai pirmas mano kreipimasis. Siaubinga tragedija, nusinešusi žmonių gyvybes. „Volkswagen“ automobilis trenkėsi į mašiną, kuria važiavo mūsų duktė. Nuo stipraus smūgio automobilį metė į žmones ant šaligatvio.

Kokiais žodžiais galima nusakyti šį siaubą ir skausmą dėl žuvusiųjų, nukentėjusiųjų. Ant kelių klūpodami prašome atleidimo už dukterį siaubingoje avarijoje žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų artimųjų.

Viską, ką galime padaryti dėl žuvusiųjų šeimų, padarysime. Renkame lėšas ir esame pasirengę suteikti finansinę pagalbą. Tai didžiulis sielvartas, trūksta žodžių išreikšti jausmams, kai netenki artimų žmonių. Tikimės, kad teismas ištirs šią baisią avariją, nes joje buvo du dalyviai, du automobiliai. Sutiksime su bet kokiu teismo sprendimu. Tai didžiulis sielvartas nukentėjusiųjų artimiesiems ir mums“, – rašoma šeimos pareiškime.

Per tragišką autoavariją žuvo penki žmonės, o dar šeši patyrė traumas.

A. Zaicevai buvo iškelta baudžiamoji byla pagal Ukrainos Baudžiamojo kodekso 286 straipsnio 3 dalį (Kelių eismo saugumo taisyklių arba transporto priemones vairuojančių asmenų transporto ekploatacijos pažeidimai).

Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatoma iki 10 metų nelaisvės. Spalio 20 dieną teismas leido „Lexus“ vairavusią 20 metų E. Zaicevą suimti dviem mėnesiams.

Pasak tyrimą atliekančių pareigūnų, jiems pakanka įrodymų, kad tragiška avarija įvyko būtent dėl merginos veiksmų. Pasirodė spėjimų, kad mergina galėjo dalyvauti lenktynėse.

Charkovo srities prokuratūros spaudos tarnyba skelbia, kad avarijos metu A. Zaiceva buvo apsvaigusi nuo opiatų.