Kaip teigia leidinys, ši gruodžio mėnesį pasakyta A. Alaudinovo kalba tapo pirmuoju jo ryžtingo karjeros šuolio ženklu.

Sausio mėnesį pasirodė žinia, kad A. Alaudinovas yra V. Putino patikėtinis prezidento rinkimuose. Vasario mėnesį Čečėnijos vadovas pasveikino jį puikiai baigus Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo akademiją. Būtent tada artimiausi R. Kadyrovo bendražygiai su neslepiamu pavydu ėmė skleisti gandus, esą A. Alaudinovas jau yra paskirtas į aukštas pareigas Gynybos ministerijoje ir tapo vos ne pirmuoju ministro pavaduotoju, skelbia „Novaja Gazeta Europa“.

Karinės hierarchijos požiūriu tai buvo visiškas absurdas, nes A. Alaudinovas, kuris net nėra atlikęs privalomos karinės tarnybos, su kariuomene susijęs maždaug tiek pat, kiek R. Kadyrovas su Rusijos mokslų akademija. Žinoma, gynybos ministro pavaduotojo pareigos (jas, pavyzdžiui, užima Junusas- Bekas Jevkurovas, kadrinis kariškis, į Gynybos ministeriją atėjęs ne iš bet kur, o iš gubernatoriaus posto) aiškiai buvo ne A. Alaudinovo nosiai – toks paskyrimas būtų sukėlęs kategorišką kariškių nepritarimą. Tačiau viskas bylojo apie tai, jog kažkokios pareigos šioje karinėje žinyboje jam vis dėlto buvo ruošiamos. Priešingu atveju, kokia prasmė buvo studijuoti eksternu Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo akademijoje, klausia „Novaja Gazeta Europa“.

Kovo mėnesį A. Alaudinovas sėkmingai užbaigė derybas, kad samdomos kariuomenės „Wagner“ branduolys pereitų į jo vadovaujamas specialiąsias pajėgas „Achmat“ – apie tai R. Kadyrovas paskelbė balandžio pradžioje. Netrukus V. Putinas pasirašė įsaką, kuriuo A. Alaudinovą paskyrė Rusijos gynybos ministerijos Vyriausiosios karinio ir politinio darbo valdybos viršininko pavaduotoju.

Ir nors šis paskyrimas nė iš tolo neprilygsta gynybos ministro pirmojo pavaduotojo pareigoms, buvusiam čečėnų policininkui ir „kukliam pensininkui“, kaip pats save vadina A. Alaudinovas, kurį tas pats V. Putinas 2021 metais išleido į pensiją, tai yra gana šaunus postas.

Leidinys spėja, kad ir šis paskyrimas tėra tik tramplinas būsimai grandiozinei Apti Alaudinovo karjerai. O dabartinis V. Putino įsakas tėra eilinis patvirtinimas, kad Rusijos prezidento administracija jau apsisprendė, kas pakeis R. Kadyrovą, kurio sveikata pastaraisiais metais yra pagrindinė naujienų iš Čečėnijos tema.

„Novaja Gazeta Europa“ pirmadienį paskelbė straipsnį, kuriame rašo, kad Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas sunkiai serga, o Kremlius dabar suka galvą, kuo jį pakeistų mirties ar netekus darbingumo dėl sveikatos būklės atveju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)