„J. Jevkurovas buvo nufilmuotas kalbantis su „Wagner“ savininku Jevgenijumi Prigožinu, kai grupuotė be pasipriešinimo užėmė Rostovą prie Dono“, – primenama pranešime.

Rusijos valstybinės televizijos rodomame renginyje Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pirmadienį pirmą kartą pakomentavo birželio 23–24 dienų įvykius, kai J. Prigožinas vedė savo samdinius į Maskvą.

„Šie planai žlugo pirmiausia dėl to, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariškiai parodė ištikimybę priesaikai ir karinei pareigai. Provokacija neturėjo įtakos kariuomenės grupuočių veiksmams. Kariškiai drąsiai ir pasiaukojamai sprendė jiems patikėtas užduotis", – teigė S. Šoigu.

Pastebėta, kad posėdyje nedalyvavo ir J. Jevkurovas, ir Rusijos generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas.

„Wagner“ maišto metu J. Jevkurovas buvo Pietų karinės apygardos štabe, iš kurio vadovaujama Rusijos kariams Ukrainoje. Jis buvo užfiksuotas vaizdo įraše sėdintis pavėsinėje su J. Prigožinu, kuris reikalavo generolų išduoti S. Šoigu ir V. Gerasimovą.

Kaip jau skelbta anksčiau, ir generolas Sergejus Surovikinas, vyriausiasis Rusijos aviacijos ir kosminių pajėgų vadas bei Rusijos pajėgų Ukrainoje vado pavaduotojas, nesirodė viešumoje nuo „Wagner“ maišto.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pridūrė, kad pranešimų apie S. Surovikino suėmimą nebuvo galima patvirtinti, bet greičiausiai valdžia įtariai vertina jo ilgalaikius ryšius su „Wagner“, užsimezgusius 2017 m. jam tarnaujant Sirijoje.

S. Surovikinas, Vakaruose daugiausia žinomas dėl savo žiaurumo, yra vienas iš labiausiai gerbiamų aukštų Rusijos kariuomenės karininkų, todėl bet kokia jam oficialiai skirta bausmė būtų skaldanti

„Įtarimai, galimai kritę ant aukšto rango pareigūnų, rodo, kad nepavykęs J. Prigožino sukilimas pagilino įtrūkius Rusijos nacionalinio saugumo bendruomenėje“, – teigia Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją