Antroji versija yra ta, kad daliai „Vagner“ narių ir pačiam J. Prigožinui grėsė likvidavimas, o jis negalėjo susitikti su V. Putinu, nes jo aplinka palaiko Sergejų Šoigu ir neleido susitikti, todėl buvo surengtas „teisingumo maršas“, praneša „Unian“, remdamasi šaltiniais kanale ВЧК-ОГПУ.

Anot šaltinių, pirmąją versiją papasakojęs pašnekovas teigė, kad „Vagner“ lyderis buvo labai lojalus Putinui. Šaltinis teigia, kad po „žygio“ Putinas gavo galimybę atsikratyti Šoigu ir kitų generolų atstovų, kurių kitomis aplinkybėmis nebūtų galėjęs pašalinti „dėl asmeninių draugysčių, savo įsipareigojimų ir įsipareigojimų draugams“.

“...Vienas iš „Vagner“ naudos gavėjų yra Duminas – buvęs Putino asmens sargybinis (kalbama apie dabartinį Tulos srities gubernatorių Aleksejų Duminą – red.). Putinas iš pradžių viešai pažada griežtai nubausti Prigožiną, o paskui jam atleidžia. Visi šie komponentai rodo, kad tikrovė gali būti visai ne tokia, kokią matėme. Spektaklis...“, – rašo UNIAN.

Antrasis šaltinis teigė, kad Prigožinas du mėnesius iki žygio negalėjo susitikti su Rusijos prezidentu, nors ne kartą bandė tai padaryti.

“...Visą tą laiką iš tiesų buvo rengiamos priemonės, kad būtų pašalinta dalis Vagnerio ir pats Prigožinas. Prigožinas neturėjo kitos išeities. Jis tikėjosi, kad prasidėjus „žygiui“ Putinas stos jo pusėn. Tačiau Šoigu, skubiai išvykęs iš Rostovo, sugebėjo patekti pas Putiną, kuris, kaip žinoma, yra itin imlus „iš klausos“ gaunamai informacijai. Tik po Putino pokalbio su... Duminu situacija pasisuko prieš Šoigu ir Gerasimovą (Rusijos kariuomenės generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą – red. past.)“, – antrąją maišto versiją remdamasis šaltiniais cituoja UNIAN.

Primename, kad birželio 23 d. Jevgenijus Prigožinas apkaltino Rusijos gynybos ministerijos kontroliuojamus Rusijos kariuomenės kadrus, kad šie nusitaikė į samdinius iš Vagnerio PMC. J. Prigožinas teigė, kad Rusijos karinė vadovybė yra atsakinga už savo karių žudymą ir esą nusprendė jį „nubausti“.

Po griežtų Prigožino pareiškimų, nepaisant Putino įspėjimo, „Vagner“ grupuotė be jokio pasipriešinimo užėmė Rostovą prie Dono ir Voronežą, tariamai sunaikino keletą Rusijos karinės technikos vienetų, įskaitant sraigtasparnius, ir tariamai bandė patekti į Maskvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)