Videoklipe R. Kadyrovas su „kitais sportuoti mėgstančiais vyrukais“ atlieka pratimus naudodamas svarmenis ir demonstruoja kovinius įgūdžius, juokais kaudamasis su savo patarėju Umaru Daudovu, o fone skamba daina, kuri baigiasi žodžiais „Duok Dieve brangus, kad gyventum amžinai“.


Naujasis vaizdo klipas pasirodė netrukus po „Novaja gazeta“ straipsnio apie tai, kad nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio Rusijos prezidento administracijoje pradėtas kurti scenarijus, kuo pakeisti R. Kadyrovą, jeigu jis mirtų dėl progresuojančios ligos. Remiantis laikraščio duomenimis, 2019 m. jam buvo diagnozuota pankreatito komplikacijų – kasos nekrozė ir pankreatinis ascitas. Didžioji dauguma tokių atvejų baigiasi mirtimi.

Čečėnijos lyderis ne pirmą kartą bando paneigti gandus apie savo ligą, kurdamas siužetus, kuriuose pabrėžiama jo neva puiki fizinė forma.

Kai paaiškėjo, jog jo lėktuvas rugsėjį tris kartus skrido į Maskvą, o automobilių čečėniškais numeriais buvo pastebėta prie Rusijos prezidento reikalų valdybos Centrinės klinikinės ligoninės Maskvoje, jis paviešino vaizdo įrašą, padarytą Grozne, kuriame pasakojo „įvykdęs 11 km ėjimo normą“ ir palinkėjo „visiems, kurie internete nesugeba atskirti tiesos nuo melo, pasivaikščioti gryname ore“ ir „susitvarkyti su savo mintimis“.

Praėjusią savaitę, balandžio 18 d., R. Kadyrovas paskelbė 30 sekundžių trukmės įrašą, kuriame kelia akmenį. „Palaikom fizinę formą“, – tada parašė jis.

Užuot išsklaidęs abejones dėl R. Kadyrovo sveikatos, naujasis vaizdo įrašas antradienį internete sulaukė pašaipų. „Kadyrovas vėl visus prajuokino naujomis nuotraukomis ir vaizdo įrašu, padarytu sporto salėje, kur jis lieja prakaitą kilnodamas 7 ir 14 kilogramų svarmenis. Kam skirtas šis vaizdo įrašas ir kodėl Ramzanas pagalvojo, kad aplinkui tiek idiotų?“ – rašo teisių gynimo grupė gulagu.net.

Pažymima, kad bet kuriam sportininkui mėgėjui (ką jau kalbėti apie profesionalus) vaizdo įrašą užteks pažiūrėti vos minutę, kad suprastų R. Kadyrovo fizinio pasirengimo lygį.

„Jis tiesiog niekinis. Tai reiškia, kad jis arba faktiškai nesportuoja ir į sporto salę užsuko pirmą kartą per pastaruosius 10 metų, arba sunkiai serga. Bet kokiu atveju akivaizdu, jog sumanymas nufilmuoti vaizdo įrašą žlugo, o jo autoriai R. Kadyrovą pateikė kaip klouną ir fiziškai silpną žmogų“, – akcentavo gulagu.net.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)