„Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“ teigia, kad šiandien A. Lukašenka lankosi centrinėje karinių oro pajėgų ir oro gynybos pajėgų vadavietėje.

A. Lukašenka nesirodė viešumoje nuo gegužės 9 dienos, kai dalyvavo kariniame parade Maskvoje ir gegužės 9-osios renginyje Minske.

Žiniasklaidoje pastaruoju metu pasirodė spėlionių, kad A. Lukašenka serga, bet kiek sunkiai, sužinoti kol kas nepavyko.

Gandus apie A. Lukašenkos ligą dar pakurstė faktas, kad 68 metų Baltarusijos prezidentas nepasirodė Valstybės vėliavos, herbo ir himno dienos iškilmėse, vykusiose savaitgalį. Remiantis BELTA naujienų agentūros publikacijomis, A. Lukašenkos vardu kalbą sakė ministras pirmininkas Romanas Golovčenka.

Agentūrai „Reuters“ pakomentuoti situacijos dėl A. Lukašenkos sveikatos jo administracijos atstovai nepanoro.

Baltarusijos opozicijos žiniasklaidos priemonė „Euroradio“ tikina, kad A. Lukašenkai „stipri virusinė infekcija“, jis gydomas vienoje iš Minsko ligoninių. Visgi patikimų šios versijos įrodymų leidinys nepateikia.


Rusijos „Kommersant“, remdamasis Rusijos Federacijos Valstybė Dūmos NVS šalių reikalų komiteto pirmuoju vicepirmininku Konstantinu Zatulinu, rašo, kad Baltarusijos prezidentas „tiesiog sunegalavo“.

„Nieko ypatingo, tai ne COVID. Tiesiog žmogus sunegalavo. Nors ir sirgo, jautė pareigą atvykti į Maskvą, o tada tos pačios dienos vakare vyko renginys Minske. Greičiausiai tereikia kokybiško poilsio – štai ir viskas“, – paaiškino K. Zatulinas.

Gandai, kad A. Lukašenka turi sveikatos problemų, suaktyvėjo po to, kai gegužės 9 dieną Maskvoje, kur lankėsi, jam pasidarė bloga. Baltarusijos prezidentais kartu su kitais NVS šalių lyderiais iš Kremliaus nėjo ir iki Aleksandro sodo, jis buvo ten atvežtas elektromobiliu. Taip pat iš Rusijos sostinės jis išvyko žymiai anksčiau kitų šalių vadovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)