„Tai - terorizmas, dėl to nekyla jokių abejonių. Teroras neturi rasės, lyties ar religijos. Demokratai ir respublikonai, prašau, susivienykite dabar“, - tviteryje rašė popžvaigždė Lady Gaga, šiame socialiniame tinkle turinti 71 mln. sekėjų.

Atlikėja taip pat metė iššūkį JAV Atstovų Rūmų pirmininko Paulo Ryano kvietimui melstis už išpuolio aukas, nes jis, kaip ir prezidentas Donaldas Trumpas bei dauguma kitų respublikonų lyderių, yra nusistatęs prieš griežtesnį ginklų kontrolės teisinį reguliavimą.

„Maldos svarbu, bet, Pirmininke Ryanai ir D. Trumpai, krauju suteptos rankos tų, kurie turi įstatymų leidžiamąją galią. #GinklųKontrolė (#GunsControl), reikia veikti nedelsiant!“, - rašė Lady Gaga.

Tuo tarpu A. Grandė - per kurios pačios koncertą Mančesteryje gegužę išpuolį surengė grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) rėmėjas, pražudęs 22 žmones, - teigė nematanti ryškaus skirtumo tarp šio išpuolio ir šaudynių Las Vegase, nors tikrasis pastarojo užpuoliko motyvas iš karto po įvykio nebuvo žinomas.

„Dėl Las Vegaso man dūžta širdis. Mums reikia meilės, vienybės, taikos, ginklų kontrolės ir kad žmonės tai vadintų tikruoju vardu - terorizmu“, - tviteryje rašė atlikėja.