Bendraudamas su žurnalistais jis papasakojo, kad jo sūnėnas, turintis Europos Sąjungos pilietybę, kariavo Donbase separatistų pusėje, skelbia newsru.com.

Interviu vaizdo įrašą balandžio 7 dieną paskelbė radijas „Svoboda“. Pasak D. Kiseliovo, jo vyresniojo brolio sūnus turi Vokietijos pilietybę. Po to, kai jis grįžo namo, Europos vadovybė, pasak rusų žurnalisto, niekaip nesureagavo į šią jo išvyką.

„Ten dirba savanoriai iš įvairių pasaulio šalių, mes juos rodėme. Ten, pavyzdžiui, kariavo mano sūnėnas. Jis gyvena Vokietijoje, turi vokišką pasą. Ir su šiuo vokišku pasu jis nuvyko ten kariauti. Horlivkoje, ar dar kažkur, jis man rodė nuotraukas“, – papasakojo D. Kiseliovas.

„Aš apie tai sužinojau, kai jis iš ten grįžo. Jis ten kariavo nuo rugsėjo iki gruodžio. Net buvo paskirtas būrio vado pavaduotoju, – pridūrė žurnalistas. – Aš sakau: „O ko tu ten važiavai, Serioža?“ Jis – Serioža Kiseliovas, mano vyresniojo brolio sūnus. Aš sakau: „Ko tu ten važiavai?“ O jis atsako: „Aš – rusas, todėl ir važiavau.“

Žurnalistas Jevgenijus Feldmanas savo paskyroje „Twitter“ svetainėje suabejojo tuo, kad D. Kiseliovo sūnėnas dalyvavo kariniuose veiksmuose.

„Dmitrijaus Kiseliovo sūnėnas „kariavo Horlivkoje nuo rugsėjo iki gruodžio“. Apsukrus sūnėnas, kariavo kaip tik per paliaubas“, – pasišaipė jis.

D. Kiseliovas televizijos kanale „Rossija“ veda savaitinę apžvalginę informacinę programą „Vesti nedeli“ („Savaitės žinios“), kurią kritikai kaltina prokremliaus propaganda.

Jis taip pat išgarsėjo įvairiais skandalingais pasisakymais.Iškart po to, kai prasidėjo JAV ir ES priešprieša su Rusija dėl Krymo, vienoje iš savo laidų žurnalistas pagrasino paversti JAV radioaktyviais pelenais.

Primename, kad D. Kiseliovui taikomos Europos Sąjungos sankcijos. Sprendimas įtraukti jį į juodąjį sąrašą buvo priimtas 2014 metų kovo 21 dieną. Žurnalistas bandė tai nuginčyti ir mano, kad įtraukiant jį į sąrašą buvo panaudota neteisinga formuluotė. Konkrečiai, pasak jo, jis negalėjo „aktyviai palaikyti“ Rusijos politikos Ukrainos atžvilgiu, nes kaip žurnalistas neturėjo jai įtakos. Be to, ieškovas tvirtina, kad niekada nepalaikė Rusijos karių siuntimo į Ukrainą, kuo jį kaltina ES.