Po naujų V. Putino ir J. Bideno pokalbių telefonu vyriausiasis Kremliaus patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas per konferencinį pokalbį sakė: „Isterija pasiekė aukščiausią tašką“.

„Jei Rusija imsis tolesnės invazijos į Ukrainą, JAV kartu su mūsų sąjungininkais ir partneriais ryžtingai atsakys ir sukels Rusijai greitus ir didelius nuostolius“, – pasak Baltųjų rūmų, J. Bidenas sakė V. Putinui.

Nors JAV pasirengusios vykdyti diplomatiją, „mes lygiai taip pat esame pasirengę ir kitiems scenarijams“, sakė J. Bidenas, abiem šalims atsidūrus vienoje didžiausių Rytų ir Vakarų santykių krizių nuo Šaltojo karo laikų.

Nors J. Bideno ir V. Putino derybos buvo „profesionalios ir esminės“, trukusios kiek ilgiau nei valandą, jos „iš esmės nepakeitė“ dinamikos, žurnalistams sakė aukštas JAV pareigūnas.

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas pakartojo JAV perspėjimą, kad Rusija gali inscenizuoti „netikrą“ incidentą, kaip pretekstą įsiveržti.

„Niekas neturėtų stebėtis, jei Rusija sukurstytų provokaciją ar incidentą, kuriuo ji vėliau pateisins savo karinius veiksmus, kuriuos visą laiką planavo“, – sakė A. Blinkenas, šeštadienį kalbėjęs su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Rusijos gynybos ministerija dar labiau sustiprino karštligišką atmosferą paskelbdama, kad nuvijo JAV povandeninį laivą, kuris, kaip teigiama, įplaukė į jos teritorinius vandenis netoli Kurilų salų Ramiojo vandenyno šiaurėje.

Tačiau JAV Indijos ir Ramiojo vandenyno vadovybė incidentą neigė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)