Ketvirtadienio rytą grupė žmonių, vilkėjusių gelbėjimosi liemenes ir apsigaubusių antklodėmis, spietėsi RNLI gelbėjimosi valtyje ir paskui buvo išlaipinti Doveryje – praėjus vos dienai, kai prie Kalė krantų apvirtus valčiai prigėrė dešimtys žmonių.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas sakė, kad 27 gyvybių praradimas yra „absoliuti tragedija. Jis apkaltino prekybos žmonėmis gaujas, už didelį atlygį žadančias žmonėms „Eldoradą Anglijoje“.

Borisas Johnsonas paragino Prancūziją sutikti su bendru policijos patruliavimu Prancūzijos Lamanšo sąsiaurio pakrantėje, o prancūzų politikai baksnojo pirštu į Didžiosios Britanijos valdžią, kad nesugeba spręsti problemos. Trečiadienio vakarą ministras pirmininkas kalbėjosi su prezidentu Emmanueliu Macronu po baisiausio per šią migrantų krizę tokio incidento Lamanšo sąsiauryje.

Dauning Strytas sakė, kad jiedu sutarė „aptarti visas galimybes“, kad būtų galima pažaboti prekeivių žmonėmis gaujas, atsakingas stumiant nevilties apimtus žmones į pavojų viename judriausių pasaulyje jūrų kelių.

G. Darmaninas sakė prancūzų radijo tinklui RTL, kad kontrabandininkai yra „nusikaltėliai, žmonės, kurie naudojasi kitų nelaime, moterų ir vaikų – tame laive mirė nėščios moterys, vaikai (...) už kelis tūkstančius eurų jiems buvo pažadėtas „Eldoradas Anglijoje“.

„Ir, deja, tai kartojosi kiekvieną dieną pastaruosius 20 metų.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)