Rugsėjo 8 dieną numatytoje ceremonijoje P. McCartney bus paskelbtas Garbės legiono ordino karininku. Garbės legiono ordinas yra aukščiausias visuomeninis Prancūzijos apdovanojimas, kurį yra gavę tokios žvaigždės, kaip aktorius Clintas Eastwoodas ir dainininkė Liza Minnelli.

P. McCartney atstovai šios žinios nekomentavo.

Šį apdovanojimą 1802 metais įsteigė Napoleonas Bonaparte'as. Jis turi tris laipsnius – kavalieriaus, karininko ir komandoro. Šis apdovanojimas suteikia socialinį statusą, piniginė premija neskiriama.

Ordino gavėjas turi įsigyti medalį iš licenciją turinčio juvelyro. Medalių kainos svyruoja nuo 169 iki 700 eurų.

Septyniasdešimtmetis P. McCartney yra vienas įtakingiausių kompozitorių populiariosios muzikos istorijoje. Anglijos karalienė jau apdovanojo jį riterio ordinu. Neseniai P. McCartney kartu su tūkstančiais žiūrovų dainavo 2012 metų Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Tarptautinės šlovės jis sulaukė pradėjęs dainuoti grupėje „The Beatles“. P. McCartney yra tokių dainų, kaip „Yesterday“ ir „Hard Day's Night“ bendraautoris (jas kūrė kartu su kitu grupės nariu Johnu Lennonu). Vėliau P. McCartney pradėjo solinę karjerą ir su pirmąja žmona Linda įkūrė grupę „Wings“.

Iš keturių „The Beatles“ narių gyvi likę P. McCartney ir Ringo Starras.