Pasak „Telegram“ kanalo BRIEF, J. Prigožinas buvo pastebėtas Minsko viešbutyje „Green City“.

UNIAN pažymi, kad informacija apie J. Prigožino buvimą Baltarusijoje gali būti melagiena.

Baltarusijos lyderio Aliaksandro Lukašenkos spaudos tarnyba pirmadienį pareiškė nežinanti, ar samdinių grupuotės vadeiva atvyko į Baltarusijos teritoriją. „Tokios informacijos neturime“, – teigė spaudos tarnybos darbuotojas.

Minsko viešbutis „Green City“, kuriame esą buvo pastebėtas J. Prigožinas, RTVI negalėjo patvirtinti, kad pas juos buvo apsistojęs „Wagner“ vadas.

„Informacija apie svečius yra konfidenciali, net jei jis ir būtų apsistojęs pas mus, tokių duomenų jums pateikti negalėtume“, – sakė viešbučio atstovai.

Iki šiol paskutinį kartą J. Prigožinas buvo pastebėtas šeštadienį vėlai vakare visureigiu išvažiuojantis iš Rostovo prie Dono, kur jo kovotojai buvo užėmę karinį štabą, daliai vietos gyventojų dėl to džiūgaujant.

„Wagner“ būstinė Sankt Peterburge pranešė po maišto dirbanti kaip įprasta

Pirmadienį pagrindinis Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ biuras Sankt Peterburge pranešė, kad dirba „įprastu režimu“ po jos vado J. Prigožino savaitgalį surengto maišto, supurčiusio prezidento Vladimiro Putino valdymą.

„Nepaisant nutikusių įvykusių, centras ir toliau dirba įprastu režimu pagal Rusijos Federacijos įstatymus“, – sakoma grupės svarbiausios būstinės pranešime. Jame teigiama, kad „Wagner“ „dirba dėl Rusijos ateities“ ir dėkojama grupuotės rėmėjams.

Taip pat pasirodė pranešimų, kad Novosibirske privačios karinės kompanijos „Wagner“ centras atnaujino samdinių verbavimą.

Šeštadienį buvo pranešta, kad Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) padarė kratą „Wagner“ būstinėje Sankt Peterburge, ten rasta grynųjų pinigų, aukso lydinių ir keli J. Prigožinui išduoti Rusijos pasai skirtingomis pavardėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)