Rusija bei kitos buvusios SSRS šalys gali pasigirti ne viena lėliško veido gražuole – šioje srityje labiausiai pagarsėjusios Valerija Lukjanova, Anastasija Špagina ir Anželika Kenova – tačiau nė viena jų negali pasigirti tokiu įspūdingu kūnu, kokį turi J. Vins.

Jaunoji sportininkė iš Engelso (Rusija) iš veido gali atrodyti trapi porcelianinė lėlė, tačiau jos milžiniški rankų ir kojų raumenys yra tokie, kad gali priversti susigėsti daugumą vyrų. Naujausiame interviu J. Vins prisipažino pradėjusi treniruotis, siekdama sustiprėti ir išsiugdyti pasitikėjimą savimi, tačiau niekada neketino tapti profesionalia jėgos trikovės atstove.

Pirmaisiais metais ji treniravo raumenis nesilaikydama aiškios treniruočių programos, tačiau netrukus nusprendė, kad būtina kažkuo vadovautis. Ji treniravosi mokyklos sporto salėje, o čia dirbęs vienintelis treneris buvo sunkumų kilnojimo ir jėgos trikovės specialistas. Julija pasirinko pastarąją, mat norėjo, kad jos kūnas vystytųsi harmoningai. Vos per metus pasiektas merginos progresas stebino visus. Šiuo metu ji ruošiasi pirmosioms oficialioms jėgos trikovės varžyboms, kurios įvyks dar šį mėnesį.

Nors merginai gerbėjų nestinga, ji neslepia taip pat sulaukianti kritikos dėl savo pasirinkimo bei kalbų, kad ji darko savo kūną. Pastaruoju metu J. Vins bando tokius komentarus ignoruoti. Ji jaučia, kad tai jos gyvenimas, jos kūnas. Ji negali pakęsti, kai kas nors bando jai primesti savo nuomonę.

„Visada bus tokių žmonių, kurie gerbs mano pasirinkimą ar tiesiog adekvačiai paaiškins, kodėl jie nesutinka su juo. Vis dėlto, mėginimais apšmeižti tą, kuris siekia savo svajonės, nieko pasiekti negalima“, - įsitikinusi jaunoji sportininkė. Ji nuolat jautė stiprią savo draugų paramą, o kai kurie jų netgi pasekė jos pavyzdžiu ir prisijungė prie jos sporto salėje.

Julija varžosi 60 kilogramų svorio kategorijoje. Jos pasiekimai: atsitūpimas (atsitūpimas su štanga ant pečių) – 130 kilogramų, spaudimas (štangos spaudimas nuo krūtinės gulint ant nugaros) – 75 kilogramai, traukimas (štangos pakėlimas nuo žemės) – 140 kilogramų.