Kyjivas jau seniai reikalauja Vokietijos raketų, kurių veikimo nuotolis yra apie 500 km, sakydamas, kad jos reikalingos smogti Rusijos pozicijoms ir pagerinti savo kontrpuolimo galimybes.

Tačiau kancleris Olafas Scholzas kol kas susilaiko, Kyjivo sąjungininkams Vakaruose baiminantis, kad tokie ginklai gali pataikyti į Rusijos teritoriją ir eskaluoti karą.

„Jei prireiks dar savaitės ar dviejų, kol bus priimtas sprendimas, vadinasi, taip jau yra“, – penktadienį Vokietijos Miunsterio mieste vykusioje konferencijoje sakė B. Pistorius.

Jis pridūrė, kad tai nereiškia Berlyno neryžtingumo, o tik tai, kad federalinė vyriausybė svarsto pasekmes. „Vokietija turi parodyti tokį apdairumo lygį, net jei mūsų draugams ukrainiečiams sunku tai suprasti“, – sakė ministras.

Jis pavadino „Taurus“ „labai sudėtingu pramoniniu produktu“. „Čia kalbame ne apie kavos aparato programavimą“, – teigė jis.

Vokietija turi „apie 500“ šių raketų, iš kurių maždaug pusei reikia tam tikro remonto, atnaujinimo ar perprogramavimo, sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)